Radošā meistardarbnīcā Dagdā mācīja pagatavot krāšņus rotājumus

foto: dagda.lv
foto: dagda.lv

16.decembrī Dagdas novada jauniešu iniciatīvu centrā notika jautra radošā meistardarbnīca „Neparasti, burvīgi Ziemassvētku rotājumi”, kuras ietvaros Daugavpils Amatnieku biedrības meistare Anita Jurkeviča mācīja jauniešus, jaunās māmiņas un centra darbiniekus pagatavot krāšņus rotājumus.

Daudziem no mums Ziemassvētki un Jaungada svinības ir ilgi gaidīti un brīnumu pilni svētki, ar kuriem saistās bērnības atmiņas un nojauta, ka šajos svētkos gaidāms kaut kas brīnumains.

Kā informē Dagdas novada portāls, šajā pirmssvētku laikā meistare Anita Jurkeviča iepazīstināja meistardarbnīcas dalībniekus ar senu un jau aizmirstu eglītes rotājumu izgatavošanas tehnoloģiju. Tā ir rotājumu izgatavošana no vates. Meistares stāstījums daudziem atsauca atmiņā bērnības egles rotāšanas laiku.

Klātesošie izgatavoja eglītes rotājumu – sirsniņu, izmantojot parasto medicīnisko vati, stiepli, PVA līmi. Dekorēšanas nolūkos tika apgūta dekupāža salvešu tehnikā.

Meistardarbnīcas dalībnieki guva jaunas iemaņas un pozitīvas emocijas, jo par pašu darinātām un veidotām lietām vienmēr ir prieks.

Meistardarbnīcas noslēgumā dalībnieki pauda gandarījumu par iepazīšanos ar meistari Anitu Jurkeviču un izteica vēlmi turpmākai sadarbībai nākotnē.


Написать комментарий