Daugavpilī gripas saslimšanas gadījumi pagaidām nav reģistrēti

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

No 2013.gada 9. līdz 15.decembrim Daugavpils ambulatorajās un stacionārajās iestādēs gripas gadījumi netika reģistrēti, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati.

Vēršanās citu AAEI gadījumos ambulatorajās iestādēs pilsētā ir samazinājusies.

Daugavpilī, tāpat kā dažās citās pilsētās, aizvadītajā nedēļā reģistrēta viena no augstākajām saslimstībām, taču jāatzīmē, ka tā kļuvusi nedaudz zemāka – 1 102 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem.

Aizvadītajā nedēļā Latvijā gripas monitoringa tīklā iekļautajās ambulatorajās un stacionārajās iestādēs gripas gadījumi netika reģistrēti. Taču ārpus gripas uzraudzības tīkla noteikti divi laboratoriski apstiprinātie gripas gadījumi, liecina SPKC informācija.

Vēršanās citu AAEI gadījumos gripas uzraudzības tīkla (70 ģimenes ārsta prakses) ambulatorajās iestādēs aizvadītajā nedēļā ir palielinājusies par 2,1% un bijuši vidēji 897 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem.

Daugavpils vispārējās izglītības iestādes aizvadītajā nedēļā apmeklēja vidēji 96,7% skolēnu, pirmsskolas izglītības iestādes apmeklējuši vidēji 73,4% reģistrēto bērnu.

Pērn pirmais gripas saslimšanas gadījums bija reģistrēts oktobra sākumā. Visaugstākais saslimstības līmenis bija reģistrēts janvāra beigās. SPKC apkopotā informācija liecina, ka pagājušajā sezonā reģistrēti 79 gripas slimnieku nāves gadījumi. 


Написать комментарий