Latvijas iedzīvotāji Saeimai par darbu liktu četrinieku

foto: restaurators.lv
foto: restaurators.lv

Latvijas iedzīvotāji 11.Saeimas darbu novērtējuši ar 4,2 punktiem 10 punktu skalā, liecina pētījumu kompānijas TNS sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu “900 sekundes” decembrī veiktais pētījums.

Respondenti tika lūgti novērtēt savu apmierinātību ar pašreizējās 11. Saeimas darbu 10 punktu skalā, kur 1 nozīmē - "ļoti neapmierināts", bet 10 - "ļoti apmierināts".

Drīzāk negatīvu vērtējumu - četrus un mazāk punktus, 11. Saeimas darbam snieguši 48% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju.

Salīdzinoši biežāk starp drīzāk negatīvu vērtējumu sniegušajiem ir iedzīvotāji vecumā no 40 līdz 55 gadiem, kā arī cittautieši.

Drīzāk pozitīvu vērtējumu (7 un vairāk punktu) 11. Saeimas darbam snieguši 16% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju. Salīdzinoši biežāk starp drīzāk pozitīvu vērtējumu sniegušajiem ir iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 29 gadiem, kā arī iedzīvotāji ar salīdzinoši augstākiem ģimenes ienākumiem.

Vidēju vērtējumu (5 un 6 punkti) 11. Saeimas darbam snieguši 29% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju.

7% aptaujāto nav snieguši konkrētu vērtējumu 11. Saeimas darbam.

Aptauju pētījumu kompānija TNS veica sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu "900 sekundes", laikā no 2013.gada 10. līdz 12. decembrim, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 850 Latvijas ekonomiski aktīvos iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

TNS pētījums interneta vidē ir reprezentatīvs Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopumam vecumā no 18 līdz 55 gadiem. Izlases kopa ir veidota balstoties uz gadījuma izlasi, izslēdzot pašpieteikšanos. Interneta pētījumu organizēšanā TNS stingri ievēro ESOMAR rekomendācijas interneta aptauju izlašu veidošanā un veikšanā.


Написать комментарий