Daugavpilieši parādā SIA “DDzKSU” aptuveni miljonu latu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

18.decembrī SIA „Daugavpils DzKSU” preses konferencē informēja, ka uzņēmuma klientu parāds ir aptuveni miljons latu.

Uzņēmuma vadība precīzu parāda summu nenosauca, atzīmējot, ka šis jautājums ir viens no aktuālākajiem. Saskaņā ar uzņēmuma operatīviem datiem, salīdzinājumā ar gada sākumu gada beigās iedzīvotāju parāds samazinājās – gada laikā kopējā parāda summa sasniedza pusotru miljonu latu, bet gada beigās tā samazinājās un ir mazāka par miljons latiem.

SIA „DDzKSU” vadītājs Jevgeņijs Oļenovs paziņoja, ka iedzīvotāji cenšas pilnībā apmaksāt rēķinus, to apmaksa sastāda 92-94%. Decembrī iedzīvotāji cenšas ne tikai pilnībā apmaksāt rēķinu, bet arī segt izveidojušos parādu, paziņoja SIA „DDzKSU” pārstāvis.

Tāpat J.Oļenovs pastāstīja, ka uzņēmums, saņemot daļēju rēķinu apmaksu, nevar pilnā apjomā apmaksāt to uzņēmumu rēķinus, kuri savus pakalpojumus piedāvā ar SIA „DDzKSU” starpniecību (piemēram, PSIA „Daugavpils ūdens”). Tas ir saistīts ar to, ka SIA „DDzKSU” pirmām kārtām jāsedz izdevumi, kuri ir saistīti ar savu pakalpojumu sniegšanu.

Strādājot ar parādniekiem, SIA „DDzKSU” vairs neizmanto praksi, kuras ietvaros gada beigās visiem klientiem, kuri apmaksāja parādu, bija iespēja nemaksāt soda naudu. Šī iespēja tiek piešķirta individuālā kārtībā un ir atkarīga no vairākiem faktoriem, tostarp, kādā laika posmā ir izveidojies parāds un kāds ir tā apmērs. Vairākums gadījumu uzņēmums ir ļoti pretimnākošs, apliecināja J.Oļenovs.

Jāatzīmē, ka SIA „DDzKSU” apkalpo vairāk nekā 30 tūkst. klientu. 


Написать комментарий