Daugavpils novada domes Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejas locekļi apsprieda kultūras pasākumu plānu 2014.gadam

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 19.decembrī, Daugavpils novada domes Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejas sēdes gaitā deputāti izskatīja vienu no plašākajiem jautājumiem – kultūras pasākumu plānu 2014.gadam.

Ziņotāja – Daugavpils novada domes Kultūras pārvaldes vadītāja Ināra Mukāne – pastāstīja, ka 2014.gadā Daugavpils novadā plānota 111 dažāda mēroga pasākumu rīkošana, kuru organizācijai nepieciešams vairāk nekā 101 tūkst. latu, šie līdzekļi tiks iedalīti no pašvaldības budžeta, ES fondiem, ienākumiem no pasākumu rīkošanas.

„Plāna izstrādē bija iesaistītas pagastu iestādes un pagastu pārvaldes, tādēļ mēs tikai apkopojām viņu priekšlikumus. Šo projektu 11.decembrī apsprieda Daugavpils novada domes izpilddirektores izveidotā darba grupa, kurā darbojās Domes nodaļu vadītāji. Šo pasākumu rezultātā tika izveidots protokols un izdevumu tāme. Daudzos gadījumos samazinājām izdevumu apjomu un atteicāmies no dažu pasākumu rīkošanas”, paziņoja I.Mukāne.

Piemēram, tika ierosināts 2014.gadā Kalkūnē nerīkot lidojošo objektu festivālu „Asti gaisā” un turpmāk organizēt to reizi divos gados, jo šajā pagastā notiek daudz dažādu pasākumu.

Pēc Kultūras pārvaldes vadītājas vārdiem, visai aktīvas ir arī citas pagastu pārvaldes, kuras vēlētos rīkot pasākumus. Piemēram, Līksnas pagastā vēlas atjaunot latgaliešu mūzikas festivāla „Muzykys Skrytuļs” rīkošanu, jauni pasākumi ieplānoti Višķu pagastā.

„2014.gadā notiks ikgadējie pasākumi – tautas mākslas festivāls „Augšdaugava”, Daugavpils novada dienas, lielas Līgo brīvdienas, Ģimenes diena. Kā arī lieli svētki notiks par godu Sventes pagasta 150 gadu jubilejai”, atzīmēja Kultūras pārvaldes vadītāja.

Tāpat Daugavpils novads rīkos dažādus konkursus, piemēram, „Esi uzņēmējs” un „Mana dzīves vide”.

Pasākumu plāna apspriešanas gaitā deputāts Aleksandrs Sibircevs uzdeva jautājumu, vai Kultūras pārvaldes vadītāja uzskata, ka festivāls „Asti gaisā” bija izdevies, uz ko saņēma apstiprinošo atbildi. Tādēļ A.Sibircevs atzīmēja, ka viņš nesaprot, kāpēc tik interesantu pasākumu plāno rīkot reizi divos gados.

I.Mukāne norādīja, ka tas bija priekšlikums, kuram var piekrist vai nepiekrist. Savukārt Sporta pārvaldes vadītājs Eduards Lihoveckis atzīmēja, ka līdzekļi, kuri varētu tikt novirzīti festivāla rīkošanai, tiks izmantoti teritorijas, kurā tiek rīkots festivāls, labiekārtošanai.

Deputāti Andrejs Bruns un Janīna Kursīte atbalstīja ieceri festivālu „Asti gaisā” organizēt arī 2014.gadā.

Rezultātā vairākums Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejas locekļu aizstāvēja savu viedokli un nolēma, ka šis festivāls jāorganizē arī nākamgad, turklāt jācenšas rast iespēju sakārtot festivāla rīkošanas teritoriju.

Jautājums tika nodots izskatīšanai Domes sēdē, kas notiks 28.decembrī.


Написать комментарий