Veicot steidzamu ķeizargriezienu, ķirurgi nespēja atrast bērnu

foto: gynea.ru
foto: gynea.ru

41. grūtniecības nedēļā izrādījās, ka sieviete nav stāvoklī.

Brazīlieti, kuru nogādāja slimnīcā steidzama ķeizargrieziena veikšanai, šokēja ārstus. Kad ķirurgi atvēra pacientes vēderu, viņi konstatēja, ka viņas dzemde ir tukša, vēsta Fedpost.

No grūtniecības sākuma 37 gadus veco sievieti novēroja vecmāte Kabo Frio Brazīlijas dienvidaustrumos, ar kuru kopā viņa atbrauca uz slimnīcu ar sūdzībām par akūtām sāpēm. Kā tiek ziņots, sieviete ieradās slimnīcā ar lielu vēderu un medicīnas izmeklējumu datiem, kuri liecināja par to, ka sieviete atrodas 41. grūtniecības nedēļā.

Kad ārsti nespēja konstatēt bērna sirdsdarbību, viņi steidzami devās uz operāciju zāli ķeizargrieziena veikšanai, pastāstīja slimnīcas direktore Rozalisa Almeida.

Pēc visām pazīmēm pacientei sākās dzemdību darbība. Tādēļ, ka ārsti nespēja konstatēt bērna sirdsdarbību, viņi aizveda sievieti uz operāciju bez ultrasonogrāfijas. Medicīnas personāls bija šokēts, kad neatrada bērnu dzemdē”, – teica galvenais ārsts intervijā interneta izdevumam Globo G1.

Kā ārstiem pastāstīja sievietes vīrs, tā bija viņa sievas otrā „grūtniecība” gada laikā. Pērn viņa apgalvoja, ka ir stāvoklī un pazaudēja bērnu, bet tā arī neparādīja vīram miršanas apliecību. Šis gadījums tika reģistrēts kā neīsta grūtniecība.

Šī retā saslimšana rodas, kad sieviete sevi pārliecina, ka viņa ir stāvoklī, turklāt viņai bieži ir visi klasiskie grūtniecības simptomi.   


Написать комментарий