Baltkrievijas maksas ceļi var kļūt par bezmaksas ceļiem, bet tikai 2014. gada PČ laikā un tikai hokeja līdzjutējiem

foto: ctv.by
foto: ctv.by

Ārzemju tūristus, kuri ir atbraukuši uz 2014. gada Pasaules čempionātu hokejā, var atbrīvot no nodevām par valsts maksas ceļu lietošanu.

Ar šādu priekšlikumu Sporta ministrijas kolēģijā, kura bija veltīta sagatavošanās procesam pasaules čempionātam, nāca klajā „Belavtodor” Ceļu tīkla uzturēšanas pārvaldes priekšnieks Aleksandrs Golovņovs. Viņš atzīmēja, ka ārzemju tūristiem, kuri ir atbraukuši uz Ninsku ar personīgo transportu, var rasties problēmas ar braukšanas maksas nomaksu, jo „sistēma vēl ir pietiekami sarežģīta”, – ziņo agronews.by.

Aleksandrs Golovņovs piedāvāja uz pasaules čempionāta laiku ieviest apmaksu ar vinjeti, vai vispār atbrīvot autovadītājus no nodevas. „Ārzemju hokeja līdzjutēji, kuri ieradīsies uz čempionātu ar personīgajiem automobiļiem, atstās Baltkrievijā ievērojamas summas, un tas segs apmaksas atcelšanu”, – uzsvēra Golovņovs, turklāt atzīmējot, ja tūrists saņems sodu par neapmaksāto braukšanu 500–600 eiro apmērā, tas visdrīzāk viņš vairs Baltkrievijā neatgriezīsies.

Vicepremjers Anatolijs Toziks „Belautodor” priekšlikumu atbalstīja un piedāvāja vinjeti izsniegt bez maksas uz robežas visiem tūristiem, kuriem ir pasaules čempionāta biļetes.  


Написать комментарий