Lietuvas vadošais laikraksts: Ušakovs ir jauns, hiperaktīvs mērs, kurš iemieso attiecības starp latviešiem un krieviem

foto: vesti.lv
foto: vesti.lv

Lietuvas vadošais dienas izdevums Lietuvos Rytas veltījuši rakstu Rīgas mēram Nilam Ušakovam, kuru tur dēvē par jaunu un hiperaktīvu vienprātības meklētāju, kurš iemieso sarežģītās attiecības starp latviešu un krievu kopienām Latvijā.

"Kremļa aģents, mazais Putins u.t.t. - Rīgas mērs Ušakovs ir dzirdējis par sevi to visu. Nievājoši epiteti turpina tikt raidīti viņa virzienā, tomēr viņš tos neņem vērā. "Es tikai daru savu darbu," plecus norausta Ušakovs," raksta Lietuvos Rytas.

Laikraksts Saskaņas Centru sauc par paradoksu - partija, kura uzvar vēlēšanās, bet nekad netiek pieņemta koalīcijā, jo latviskā elektorāta partijas nevēlas sadarboties. Tomēr 2013. gada pašvaldību vēlēšanās SC beidzot neviens nespēja atturēt no varas pārņemšanas.

"Protams, ka 65% mūsu atbalstītāju ir krievvalodīgie," norāda Ušakovs, kurš necenšas slēpt savas partijas galveno elektorātu. LR norāda, ka 37 gadus vecais Rīgas domes priekšsēdētājs atstāj nopietna uzņēmēja iespaidu. "Acīmredzams, ka tas ir ļoti rūpīgi veidots tēls, kas izveidojis viņam reputāciju kā profesionālim, kurš stundām spēj runāt par sociālajiem projektiem un iedzīvotāju problēmām. Intervijas laikā viņam iezvanās telefons un viņš uz brīdi pātrauc interviju. Telefonsarunas laikā viņa tonis mainījies un viņš tajā aktīvi kritizē Vienotību," raksta Lietuvas vadošais medijs.

"Nils Ušakovs ir visur - televīzijā, presē un sociālajos tīklos. Būdams ieturēts un neatlaidīgs, viņš rada iespaidu kā politiķis, kuram nav vienalga, sportists un intelektuālis. Tikai viņa mīlestība pret kaķiem šo tēlu padara maigāku," RD priekšsēdētāju apraksta LR.

Ušakovs neslēpjot, ka bieži vien dodas uz Maskavu, kur tiekas ar Krievijas ekonomisko un politisko eliti, kā arī ciešo saistību ar turienes vadošo partiju - Vienoto Krieviju. "Ar ko citu lai tur tiekos? Alternatīvu nav," norāda Ušakovs. "Mans uzdevums ir popularizēt Rīgu un radīt labvēlīgu politisko klimatu. Tad uz Rīgu brauc krievu tūristi un turienes uzņēmēji iegulda pilsētā."

Kā norāda Lietuvos Rytas, lai arī Ušakovs ļoti iespējams ir viskritizētākais Latvijas politiķis, līdz šim viņa vārds nav ticis iesaistīts nevienā nopietnā skandālā.


Написать комментарий