Iedzīvotāji žagarus Ziemassvētkos nestu gan Dombrovskim, gan Bērziņam; tiktu arī Sprūdžam

foto: saeima.lv
foto: saeima.lv

Lūgti iejusties Ziemassvētku vecīša lomā, Latvijas iedzīvotāji līdzīgi kā pagājušajā gadā lielāko dāvanu dotu Rīgas mēram Nilam Ušakovam (20%), bet žagarus - demisionējušajam premjeram Valdim Dombrovskim (12%), secināts jaunākā "DNB Latvijas barometra" pētījumā.

Tai pašā laikā 7% aptaujāto uzskata, ka Dombrovskis, gluži pretēji, būtu pelnījis dāvanu, bet 8% aptaujāto žagarus dotu N.Ušakovam. Iedzīvotāju atbildes šajā jautājumā atšķiras arī atkarībā no sarunvalodas ģimenē. Dombrovski apdāvinātu 11% aptaujāto, kuru sarunvaloda ģimenē ir latviešu, bet krieviski runājošo vidū šādu viedokli paudis tikai 1% aptaujāto. Aptauja gan veikta pirms Zolitūdes traģēdijas un ar to saistītajiem notikumiem un izmaiņām politiskajā dienaskārtībā.

Līdzās iepriekš minētajiem politiķiem respondenti Ziemassvētkos līdzīgi kā pērn labprāt apdāvinātu arī Ventspils mēru Aivaru Lembergu (5%), Valsts prezidentu Andri Bērziņu (4%), bijušo valsts kontrolieri Ingunu Sudrabu (4%) un komponistu Raimondu Paulu (4%).

Tiesa, salīdzinoši liela daļa aptaujāto uzskata, ka Bērziņš būtu pelnījis arī žagarus (7%). Viņam līdzās žagarus pelnījušo rindās minēts arī līdzšinējais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (4%), Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (4%), jaundibinātās partijas "Latvijas attīstībai" vadītājs Einars Repše (4%) un labklājības ministre Ilze Viņķele (3%). Tiesa, šogad Viņķele žagaru saņēmēju sarakstā minēta retāk nekā pērn. To pašu var teikt arī par Ventspils mēru Aivaru Lembergu un eksprezidentu Valdi Zatleru.


Написать комментарий