Pateicoties Daugavpils muzejam un pilsētnieku atsaucībai, bērni no maznodrošinātām ģimenēm saņems dāvanas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs (DNMM) trešo gadu pēc kārtas turpina labu tradīciju – ar atsaucīgu pilsētnieku palīdzību Ziemassvētku priekšvakarā atbalsta cilvēkus, kuriem ir nepieciešama palīdzība.

Šogad muzeja izsludinātās akcijas „Sniedzot prieka mirkli” ietvaros tika savāktas dāvanas bērniem no mūsu pilsētas maznodrošinātām ģimenēm. Mēneša laikā pilsētnieki varēja ziedot rotaļlietas, kancelejas preces, galda spēles, skolas somas, Jaungada rotājumus un saldumus. Kāda pilsētniece ziedoja veselu konservējumu „kolekciju”.

Aktīvāki ziedotāji bija Saskaņas pamatskolas un 15.vidusskolas skolēni. Jāsaka, dāvanas muzejā nesa arī pēc akcijas noslēguma. Pēdējā brīdī 15.vidusskolas skolēni atveda lielu kasti ar rotaļlietām un milzīgu plīša suni.

Ceturtdien, 19.decembrī, visas saņemtas un skaisti iepakotas dāvanas tika nodotas Sociālo lietu pārvaldes darbiniekiem, kuri dāvanas nodos maznodrošināto ģimeņu bērniem. Pēc Sociālo pakalpojumu nodaļas ģimenēm ar bērniem vadītājas Olgas Paļčunes vārdiem, visas dāvanas tiks pasniegtas bērniem, kuru vecāki atrodas Sociālo lietu pārvaldes uzmanības lokā, pat ja tiem nav maznodrošinātās personas statusa.

Sākotnēji bija plānots, ka šajā ceremonijā piedalīsies arī dažas ģimenes, kurām ir domātas dāvanas, taču tika nolemts ņemt vērā, ka notiek mācību stundas un brīvlaiks vēl nav sācies.

Sociālo lietu pārvaldes vadītāja Benita Siliņa pateicās muzejam par šo iniciatīvu, pilsētniekiem – par atsaucību, labestību un dāsnumu un Daugavpils pilsētas domes vārdā pasniedza muzeja darbiniekiem Pateicības rakstu. Prieka mirkļus dāvāja arī Mūzikas vidusskolas audzēkne Jeļena Nitecka un Jeļena Kaļkiša, kuras nospēlēja Ziemassvētku melodijas.

Jāatzīmē, ka dāvanu vidū ir arī rets eksemplārs – jauns koka pašizkrāvējs, kas tika izgatavots pagājušā gadsimta 70.gados, kā arī 80.gados ražoti alumīnija trauki, kurus nolēma atstāt muzejā un izmantot jaunajā programmā, kas tiks veltīta senām rotaļlietām.

DNMM darbinieki vēlreiz pateicas pilsētniekiem par dalību labdarības akcijā un novēl, lai gaidāmos svētkus viņi pavadītu mīļu cilvēku lokā! 



Написать комментарий