Tradīcijas paliek nemainīgas – vairākums Latvijas iedzīvotāju svētkos ēdīs cepeti

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Iedzīvotāju aptaujas, ko pārtikas nozares ražotāji un mazumtirgotāji regulāri veic pirms Ziemassvētkiem, jau vairākus gadus pēc kārtas rada līdzīgu ainu - Ziemassvētku un Jaunā gada svētku mielastu vairākums Latvijas iedzīvotāju nevar iedomāties bez tradicionāla cūkgaļas cepeša.

Tomēr pēdējos divos gados ir vērojamas arī dažas izmaiņas patērētāju paradumos: arvien vairāk pircēji dod priekšroku vieglākai vistas gaļai, cūkgaļas cepeša vietā vai arī papildus tam izvēloties celt svētku galdā cepeškrāsnī ceptu vistiņu.

"Jau vairākus gadus pēc kārtas var vērot izmaiņas patērētāju pieprasījumā pēc marinētas gaļas,"- stāsta AS "Rīgas Miesnieks" mārketinga vadītāja Juliāna Juškeviča.

"Ja marinētas cūkgaļas pārdošanas apjomi paliek nemainīgi, vai pat ar tendenci nedaudz samazināties, tad pieprasījums pēc marinētās vistas gaļas pieaug katru gadu par 10-20%. Tas attiecās gan uz vasaras sezonu, kad populārākie produkti ir cāļa pus spārni, stilbi un fileja dažādās marinādēs pagatavošanai uz grila, tā arī ziemas sezonā, kad vispieprasītākais produkts ir cālis cepšanai cepeškrāsnī".

Ja vistas gaļas patēriņa pieaugumu nenoliedzami apliecina LR Centrālās statistikas pārvaldes dati par dažādu gaļas veidu patēriņu uz vienu iedzīvotāju, tad citu tendenci novēro paši gaļas ražotāji.

AS "Rīgas Miesnieks" tirgus izpētes dati un novērojumi liecina par to, ka pieaug to iedzīvotāju skaits, kas labprātāk izvēlas jau cepšanai sagatavotus produktus.

"Latvijas iedzīvotāji arvien vairāk novērtē lietošanai gatavu vai cepšanai jau sagatavotu produktu priekšrocības, kas ļauj ietaupīt laiku svētku cienasta sagatavošanai un nodrošina garantētu tā garšu un kvalitāti. Priekšroku svētkos viņi dod iespējai pavadīt laiku kopā ar ģimeni un ciemiņiem, bet ne ilgas stundas stāvēt pie plīts“, skaidro Juškeviča.


Написать комментарий