Jaunu Stradiņa slimnīcas valdi plānots apstiprināt janvārī

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas valde nevarēja turpināt darbu iekšējo nesaskaņu un vienotas slimnīcas nākotnes attīstības redzējuma trūkuma dēļ, LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja veselības ministre Ingrīda Circene (V). 

Jaunu slimnīcas valdi plānots apstiprināt janvārī.

Problēma šīs slimnīcas vadībā ir daudz dziļāka un senāka, nekā viens viena valdes locekļa pārkāpums ar fiktīva līguma slēgšanu, - slimnīcai nav stratēģiskas attīstības sistēmas. "Līgums tikai padziļināja iekšējo [slimnīcas valdes] krīzi," sacīja Circene.

Ministre nepiekrīt viedoklim, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārbaude slimnīcā sākta ar jaunā korpusa celtniecību un uzņēmumu apvienošanu. "Pārbaude sākās jau vasarā, kad sniedzām informāciju KNAB, bet celtniecība veiksmīgi turpinās," sacīja Circene.

Viņa atzinīgi novērtēja Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas dalībnieku sanāksmē nolemts atstādināt slimnīcas valdes priekšsēdētājas Rūtas Valteres paveikto, sakārtojot slimnīcas finanšu jautājumus un izvedot slimnīcu no bankrota riska, taču bez finansēm ir jābūt arī "kādai sistēmai, kā veidojas centri, attīstās pakalpojumi".

Ministre sacīja, ka nekonkurētspējīga atalgojuma dēļ nav iespējams slimnīcas valdē piesaistīt speciālistu ar starptautisku pieredzi. Veselības ministrijai nu jāmeklē jauna valde, jāvērtē iespējamie pretendenti, kuriem svarīga prasība būs ne tikai izglītība un pieredze, bet arī nākotnes redzējums. "Plānojam to izdarīt [atrast jaunu valdi] jau janvārī," piebilda Circene.

Jau ziņots, ka vakar Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas dalībnieku sanāksmē nolemts atstādināt slimnīcas valdes priekšsēdētāju Rūtu Valteri. Savukārt valdes locekļi Eva Strīķe un Guntis Bahs atkāpušies paši.


Написать комментарий