Kā Daugavpils mērs un viņa vietnieki sagaidīs Ziemassvētkus un Jauno gadu?

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šajā gadā portāls Gorod.lv piedāvāja mūsu lasītājiem Daugavpils pilsētas vadības komentārus par pašvaldības darbu, pilsētā un politikā notiekošo.

Savukārt ziemas svētku priekšvakarā nolēmām noskaidrot, kā Daugavpils mērs un viņa vietnieki plāno sagaidīt Ziemassvētkus un Jauno gadu.

Atbildot uz portāla jautājumiem, Jānis Lāčplēsis paziņoja, ka Ziemassvētkus un Jauno gadu sagaidīs ģimenes un draugu lokā, bet vai tas notiks mājās vai kādā citā vietā, viņš vēl neesot izlēmis. „Iespējams, svētkus sagaidīsim ārpus Daugavpils, ir dažādi plāni. Ja būšu pilsētā, kā parasti, apmeklēšu laukumu un noskatīšos uguņošanu”, pastāstīja pilsētas mērs.

Arī Jānis Dukšinskis Ziemassvētkus un Jauno gadu parasti sagaida ģimenes lokā. „Uzklāsim galdu, pavadīsim laiku kopā, iespējams, ciemos atnāks draugi. Vecgada naktī, laikam, iesim uz Vienības laukumu, noskatīsimies uguņošanu, cerams, pastaigāsimies pa sniegotu Daugavpili. Nekādu citu plānu nav. Ja būtu sniegs, varētu kur izbraukt, bet, domāju, ka paliksim pilsētā”, paziņoja J.Dukšinskis.

Tāpat pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks pastāstīja, ka viņa ģimenē neesot stingras tradīcijas Ziemassvētkos apmeklēt baznīcu. J.Dukšinskis, būdams katolis, baznīcu apmeklē, kad ir tāda iespēja. Toties viņa ģimenē piekopj ar Adventa laiku saistītās tradīcijas. „Katru nedēļu Adventa laikā, iedegot kārtējo sveci, katrs no ģimenes locekļiem stāsta, kas labs noticis aizvadītajā nedēļā, kādi ir nākotnes plāni. Savukārt Jauno gadu svinam daudz jautrāk, svinam to arī kopā ar kaimiņvalstīm. Gada beigās nākotnē skatāmies ar optimismu un ceram „būt zirgā””, pastāstīja J.Dukšinskis.

Pēteris Dzalbe portālam paziņoja, ka svētkus, kā parasti, sagaidīs ģimenes lokā. „Ziemassvētkus parasti sagaidām ģimenes lokā. Noteikti iesim uz baznīcu, šo tradīciju ievēroju kopš bērnības. Jauno gadu sagaidīsim mājās, ap vieniem naktī iesim uz laukumu skatīties uguņošanu. Mājās tiks radīta svētku gaisotne, izrotāsim eglīti bērniem par prieku, jo, kad bērni ir priecīgi, tētis un mamma arī ir laimīgi”, pastāstīja P.Dzalbe.

Arī pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Rodionovs Ziemassvētkus un Jauno gadu sagaidīs ģimenes lokā. „Ciemos atbrauks mūsu radi, tostarp no Baltkrievijas un Krievijas. Daži no viņiem sen nav bijuši Daugavpilī, tādēļ parādīsim viņiem pilsētu. Neviens no viņiem nav bijis mūsu Cietoksnī, noteikti to apmeklēsim.

Visi mūsu ģimenes locekļi ir vecticībnieki, tādēļ Ziemassvētkos noteikti iesim uz dievnamu. Jauno gadu sagaidīsim vairākas reizes, gan kopā ar Krieviju, gan ar Baltkrieviju. Svētku priekšvakarā, kā parasti, izvērtēsim aizvadīto gadu un apspriedīsim nākotnes plānus”, pastāstīja D.Rodionovs. 


Написать комментарий