Lielbritānijas militārpersonām, kuras ir cietušas no radiācijas apstarojuma, atsaka kompensācijas

foto: goodfon.ru
foto: goodfon.ru

Lielbritānijas militārpersonas, kuras ir cietušas no radiācijas apstarojuma, kurš iegūts dienesta laikā, nevar panākt kompensācijas no valdības.

Vairākums karavīru, kuri dienēja pagājušā gadsimta 50. gados, kad Anglija aktīvi izmēģināja kodolieročus, slimo ar staru slimību, bet visi viņu mēģinājumi panākt ārstēšanās kompensācijas, paliek bez atbildes. Starp citu, daudzās valstīs šāda prakse pastāv, un cilvēki, kuri ir cietuši kodolizmēģinājumu laikā, saņem pietiekami nopietnus līdzekļus profilaksei, – ziņo vladtime.ru.

Kā pastāstīja Karalisko spēku veterāns Džefs Lidiats, pagājušā gadsimta 50. gados viņš dienēja slepenā objektā. Uz turieni katru dienu atveda kodollādiņu, kuru karavīri pārnesa uz kravas automašīnu. Viņš domā, ka tieši tur viņš sabojāja savu veselību, kura nav atjaunojusies līdz pat šodienai. Problēmas tika konstatētas arī viņa pēctečiem, kas netieši var liecināt par apstarojumu. Tai pašā laikā daži eksperti atzīst, ka Anglijā dažreiz tika veikti izmēģinājumi ar karavīriem, bet pieņemt lēmumu par kompensāciju izmaksu var tikai Lielbritānijas valdība.    


Написать комментарий