Šonedēļ notika šī gada pēdējā Dagdas novada pašvaldības sēde

foto: atputasbazes.lv
foto: atputasbazes.lv

Šajā Domes sēdē deputāti iecēla jaunu Šķaunes pagasta pārvaldes vadītāju un jaundibinātajai Sporta skolai – direktoru, ziņo Dagdas novada portāls.

Deputāti atbalstīja Tatjanas Mundas atbrīvošanu no Šķaunes pagasta pārvaldes vadītāja amata, pamatojoties uz viņas iesniegumu. Par jauno pārvaldes vadītāju no 2014.gada 3. janvāra iecēla Romualdu Demidu, nosakot  0,4 slodzes Bērziņu pagasta pārvaldē un 0,6 slodzes Šķaunes pagasta pārvaldē.

Dagdas novada Sporta skolas direktora amatā  tika iecelta Vija Nipere.

Tika apstiprināts pašvaldības štatu saraksti un atalgojumi 2014. gadam.

Tika veiktas izmaiņas Ķepovas Saietu nama un izstāžu zāles, Dagdas novada tautas namu maksas pakalpojumu cenrādī un traktortehnikas pakalpojumu izcenojumos.

Noteica Veselības un sociālo pakalpojumu centra „Dagda” telpu nomas maksu ar 2014.gada 1.janvāri Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam - 1,85 €/m² (1,30 Ls/ m²) mēnesī.

Deputāti grozīja: Dagdas novada pašvaldības darba kārtības noteikumus, nosakot izmaksas eiro valūtā;  Dagdas novada pašvaldības nolikumu, papildinot ar jaunizveidoto iestādi – Sporta skolu; Ezernieku pagasta pirmsskolas izglītības iestādes nolikumu, precizējot juridisko adresi.

Tika balsots par: nekustamo īpašumu „Jeļenas”,  Ķepovas pagastā un Ezernieku ielā 5, Andrupenē pārņemšanu Dagdas novada pašvaldības bilancē; bezcerīgo debitoru parādu izslēgšanu no bilances; pamatlīdzekļu nodošanu pagastu pārvaldēm.

Tika nolemts apmaksāt daudzbērnu ģimenes parādu 757,59 Ls SIA „Dagdas komunālā saimniecība” par komunālajiem pakalpojumiem pašvaldības dzīvoklī Dagdā.

Deputāti atbalstīja traktortehnikas un agregātu iegādi Konstantinovasun Ķepovas pagastu pārvaldēm un VSPC „Dagda” automašīnas VW Passat-Variant atsavināšanu.

Nolēma lūgt VAS ”Latvijas pasts” nodot ilgtermiņa nomā Dagdas novada pašvaldībai uz 15 gadiem nekustamo īpašumu Alejas ielā 16B, Dagdā.

Sakarā ar to, ka Šķaunes pamatskolas siltināšanas procesa laikā radās neparedzēti darbi, deputāti piešķīra rekonstrukcijas papildus darbiem 2 369,64 Ls.

Tika izskatīts jautājums par telpām Dagdas novada Sporta skolas darbības nodrošināšanai.

Iznomāja pašvaldības nekustamo īpašumu Dīķu ielā 1, Dagdā uz 10 un 3 gadiem uzņēmējdarbības veikšanai, un izīrēja pašvaldībai piederošo dzīvokli Skolas ielā 1-4, Dagdā,  uz 5 gadiem ģimenes nodrošināšanai ar dzīvojamo platību.

Lēma par nekustamā īpašuma „Tūjas”, Andzeļu pagastā, atsavināšanas procesa pārtraukšanu.

Tika anulētas ziņas par deklarēto dzīvesvietu 3 personām.

Tika atbalstīts LSK Krāslavas, Dagdas, Aglonas novadu komitejas Šķaunes nodaļas lūgums un piešķirts līdzfinansējums 10% apmērā (Ls 500) no kopējām projekta izmaksām projektam „Māmiņu centra uzlabojums” Šķaunē.

Deputāti atbalstīja ar 2014.gada 1.janvāri piešķirt Janīnai Tukišai pašvaldības ikmēneša pabalstu valstī noteikto divu minimālo mēnešalgu apmērā, kas viņai pienākas saskaņā ar Republikas pilsētas domes un novada domes deputāta statusa likuma 15.¹ pantā noteikto.

Ņēma vērā SIA „Dagdas komunālā saimniecība” vadītāja R.Iliško ziņojumu un uzdots līdz 2014.gada 10.janvārim sakārtot jautājumu par pamatkapitāla samazināšanu.

Tika izskatīti jautājumi: par nekustamā īpašuma sadali un jauna nosaukuma piešķiršanu; par adrešu piešķiršanu; par zemes ierīcības projektu apstiprināšanu; par zemes nomas tiesību izbeigšanu; par grozījumiem zemes nomas līgumos; par zemes gabalu platību precizēšanu; par zemes nomas tiesību maiņu, pagarināšanu un  līgumu slēgšanu.


Написать комментарий