Braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir apmierinoši

foto: avtoturistu.ru
foto: avtoturistu.ru

Braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem kopumā ir apmierinoši, brauktuves pārsvarā mitras, informē Latvijas Valsts ceļi.

Daugavpils virzienā apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu posmā Pļaviņas – Daugavpils, posmā Jēkabpils – Varakļāni un posmā Sproģi – Medumi. Brauktuves kaisa ar pretslīdes materiāliem. Posmā Varakļāni – Ludza un posmā Grebņeva – Sproģi autoceļš vietām sniegots.

Uz reģionālajiem ceļiem apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanas apstākļus Ogres, Krāslavas, Daugavpils un Madonas apkaimēs. Preiļu un Rēzeknes apkaimēs autoceļi sniegoti. Brauktuves apstrādā ar pretslīdes materiāliem.

Laikapstākļu ietekmē grantētie autoceļi pārmitrinās, kā rezultātā to nestspēja būtiski samazinās. Tādēļ uz atsevišķiem reģionālajiem un vietējiem autoceļiem tiek ieviesti pagaidu maksimālās masas ierobežojumi kravas autotransportam.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, aicinām autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri un atgādinām, ka ziemas uzturēšanas līmenis dažādas nozīmes autoceļiem ir atšķirīgs.


Написать комментарий