Ņujorkā aizliedz smēķēt e-cigaretes sabiedriskās vietās

foto: infosmi.net
foto: infosmi.net

Ņujorkas pilsēta nobalsojusi par jau tā striktā smēķēšanas aizlieguma paplašināšanu, aizliedzot smēķēt elektroniskās cigaretes bāros, restorānos, parkos, pludmalēs un citās sabiedriskās vietās, informē LETA-AFP.

Sagaidāms, ka ceturtdien vakarā apstiprināto likumprojektu mērs Maikls Blūmbergs parakstīs tuvāko dienu laikā un pēc 180 dienām jaunās normas stāsies spēkā, apliecināja viņa preses sekretārs.

Elektroniskās cigaretes tiek tirgotas kā drošāka alternatīva tradicionālajām cigaretēm, un ar to palīdzību smēķētāji pat varot atmest kaitīgo ieradumu.

Ņujorkā šobrīd ir spēkā vieni no stingrākajiem smēķēšanas ierobežojumiem pasaulē. Pagājušajā mēnesī pilsētas pašvaldība aizliedza pārdot cigaretes cilvēkiem, kas nav sasnieguši 21 gada vecumu.

Parasto tabakas produktu smēķēšana jau tagad ir aizliegta pilsētas bāros, restorānos, parkos, sabiedriskās vietās un pilsētas pludmalēs. Arī cigarešu nodokļi - 5,85 dolāri par paciņu - ir vieni no augstākajiem ASV, līdz ar to viena paciņa maksā aptuveni 12 dolārus.

Pateicoties Ņujorkas striktajiem smēķēšanas ierobežojumiem, pieaugušo smēķētāju skaits pilsētā ir sarucis no 21,5% 2002.gadā līdz 14,8% 2011.gadā, apliecināja pilsētas dome.


Написать комментарий