Nacionālā apvienība: Pieņēmumi par NA ciešāku sadarbību ar SC ir melīga propaganda un provokācija

foto: nacionalaapvieniba.lv
foto: nacionalaapvieniba.lv

Raidījumā "Nekā personīga" tiražētie pieņēmumi par Nacionālās apvienības ciešāku sadarbību ar Saskaņas centru vērtējami kā melīga propaganda un provokācija, kas saistīta ar valdības veidošanu un gaidāmajām vēlēšanām, teikts NA izplatītajā paziņojumā, ko saņēma arī FOCUS.LV.

Nacionālā apvienība atšķirībā no jebkuras citas partijas nekad neesot pieļāvusi iespēju būt vienā valdībā vai Rīgas domes valdošajā koalīcijā ar Saskaņas centru. Citējam paziņojuma tekstu.

"Vienotības priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas publiski paustais satraukums atgādina liekulību, jo atšķirībā no Nacionālās apvienības, "Vienotība" ar "Saskaņas centru" vienotās pozīcijās bieži vien bijusi tieši ideoloģiskos, nevis tikai saimnieciskos jautājumos. "Vienotība" balsojusi kopā ar "Saskaņas centru" par uzturēšanās atļauju tirdzniecības iespējami ilgāku saglabāšanu, pret bērnudārzu un skolu pāreju uz valsts valodu, par liberālākām pilsonības likuma normām, kā arī vēl 11. Saeimā pieļāva iespēju veidot t.s. "nacionālā izlīguma" valdību kopā ar "Saskaņas centru". 

Gan Saeimā, gan pašvaldībās saimnieciskos un nepolitiskos jautājumos mēdz sakrist visdažādāko partiju balsojumi. Nacionālā apvienība balsos par dzimstības veicināšanu vai, piemēram, taisnīgāku nodokļu sistēmu, neatkarīgi no tā, kā balso "Saskaņas centrs". Ne jau "Saskaņas centra" sociāli ekonomiskā programma, bet gan faktiskā virzība uz Latvijas pārkrievošanu un atgriešanu Krievijas ietekmes zonā ir tas, kā dēļ šis politiskais spēks nav iekļaujams valdībā, un tieši šajos jautājumos latviskām partijām jānodrošina stingra un vienota pozīcija, kas diemžēl ne vienmēr ir izdevusies.

Nacionālās apvienības Rīgas domes frakcijas priekšsēdētaja Baiba Broka: "Mūs deputāti par pienākumu uzskata racionālu un konstruktīvu darbu, kas ietver kvalitatīvu priekšlikumu sagatavošanu budžetam un vēlētājiem doto solījumu izpildi. Mēs esam konstruktīva opozīcija, kam svarīgi sasniegt rezultātu, nevis sacensties dzēlībās un populismā. Tai pat laikā vienmēr stingri turamies un turēsimies pie saviem ideoloģiskajiem pamatiem."

Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars: "Publiski izskanējušie apmelojumi izskatās pēc "Vienotības" un "Saskaņas centra" politiskas saspēles. Ušakovs šādā veidā mēģina pozicionēties latviešu vēlētāju priekšā, savukārt, "Vienotība" nomelno konkurentus pirms vēlēšanām, kā arī novērš uzmanību no pašu ideoloģiskās sadarbības ar "Saskaņas centru". Nedomāju, ka šāda provokācija sasniegs rezultātu. Cilvēki seko līdzi balsojumiem un paši izdara secinājumus.""


Написать комментарий