Ceturtdaļa portāla Gorod.lv aptaujas dalībnieku nepiedalās labdarības akcijās, jo neuzticas akciju rīkotājiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāla Gorod.lv rīkotās aptaujas rezultāti liecina, ka gandrīz ceturtdaļa respondentu (24%) labprāt piedalītos labdarības akcijās un ziedotu naudu, bet neuzticas labdarības akciju rīkotājiem.

21% lasītāju paziņoja, ka ziedo naudu ne tikai Ziemassvētku priekšvakarā, bet arī gada laikā. 20% respondentu paziņoja, ka naudu ziedo ļoti reti, vēl 7% palīdz dzīvniekiem, nevis cilvēkiem.

14% no tiem, kuri nepiedalās labdarības akcijās, cer, ka kāds palīdzēs viņiem. 7% respondentu nekad nav piedalījušies labdarības akcijās un tikai divi no 358 aptaujātajiem cilvēkiem paziņoja, ka šogad nolēma ziedot naudu.

Jāatzīmē, ka daudzu pētījumu rezultāti liecina, ka vairākums cilvēku, kuri gatavi ziedot un palīdzēt tiem, kam tas ir nepieciešams, paši dzīvo uz nabadzības sliekšņa.

Saskaņā ar Vikipēdijas informāciju, „Charities Aid Foundation” sastādītais Pasaules ziedošanas indekss (World Giving Index (WGI)), kurā tika ņemti vērā 153 pasaules valstu dati, liecina, cik aktīvi iedzīvotāji nodarbojas ar labdarību. 2010.gada dati liecina, ka visvairāk naudas līdzekļu ziedojuši Maltas (83%), Taizemes (73%) un Īrijas (72%) iedzīvotāji. Savukārt augstākais ziedošanas indekss (dažāda veida palīdzība) reģistrēts Austrālijā (57%), Jaunzēlandē (57%) un Īrijā (56%). Latvija šajā reitingā ieņem 114.vietu, mūsu valsts ziedošanas indekss ir 23%. Vēl mazākais ziedošanas indekss reģistrēts Igaunijā (21%), Krievijā (18%), Lietuvā (14%).  


Написать комментарий