Gripas aktivitāte Daugavpilī var sākties janvāra beigās

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Saskaņā ar Saslimšanu profilaktiskas un kontroles centra monitoringa datiem Latvijā pagājušajā nedēļā no 16. decembra līdz 22. decembrim iestādēs, kurās notika monitorings, gripas gadījumi netika konstatēti.

Tomēr viens gripas gadījums ir reģistrēts ārpus iestāžu tīkla, kurās monitorings notiek.

Daugavpils pilsēta joprojām ir sezonālo akūto elpceļu saslimšanu līdere – reģistrēti 1 102 gadījumi uz 100 tūkst. cilvēku. Turklāt skolu un bērnudārzu apmeklējums pagājušajā nedēļā bija pietiekami augsts: skolas apmeklēja 96,2% skolēnu, bet bērnudārzus – 78,5% pirmsskolas vecuma bērnu.

Kopumā Latvijā akūto elpceļu saslimšanu skaits (70 ģimenes ārstu praksēs) pagājušajā nedēļā samazinājās par 13,1% un sastādīja 779 gadījumus uz 100 tūkst. cilvēku. 

Kā atzīmē epidemiologi, dati par saslimšanu ar gripu pagaidām neliecina par plašu slimības izplatību, un prognozē, ka slimības aktivitāte valstī būs novērojama janvāra beigās un februārī. Neskatoties uz šīm prognozēm, mediķi iesaka uzmanīgi sekot savam veselības stāvoklim un nespēka gadījumā palikt mājās, lai svētku priekšvakarā nopietni nesaslimtu un neaplipinātu citus cilvēkus.  


Написать комментарий