Krievijas uzņēmumiem “nozagtas” gadumijas balles uz kruīza kuģiem un garneles pikantā mērcē

foto: kingcoupon.ru
foto: kingcoupon.ru

"Pateicoties" Krievijas prezidenta Vladimira Putina mājienam, ka neklājas rīkot jaungada sagaidīšanas svinības par valsts naudu, Krievijas valstij piederošie uzņēmumi šogad ietaupījusi aptuveni 277 miljonus rubļu ( vairāk nekā 4,3 miljonus latu), atsaucoties uz pretkorupcijas aktīvistu izveidota portāla aplēsēm ziņo "ITAR – TASS".

Decembra sākumā, pēc tam, kad Viskrievijas tautas fronte bija vērsusi līdzpilsoņu uzmanību uz to, ka Krievijas valstij piederošās kompānijas jaungada ballīšu organizēšanā izšķiež miljoniem rubļu, pret šādu naudas tērēšanu publiski vērsās arī Putins. Protams, dažādas valsts iestādes un uzņēmumi uz prezidenta kritiku nekavējoties reaģēja ar ballīšu atcelšanu.

Jāteic, ka summas, ko valstij piederošie uzņēmumi bija iecerējuši iztērēt par ballītēm, bija patiesi iespaidīgas, piemēram,Krievijas dzelzceļš šogad gadumijas pasākumam bija iecerējis tērēt 50 miljonus rubļu (ap 800 tūkstošiem latu).Savukārt atklātībā nonākušais "Rosstelekom" iecerētā pasākuma scenārijs liecināja, ka uzņēmuma darbinieki bija iecerējuši ballēties uz kruīza kuģa vai lidmašīnas klāja, bet "Transtelekom" ballītē bija plānots baudīt Krievijas mūzikas zvaigžņu kā Alsu un Valērija Meladzes priekšnesumus. 

Salīdzinoši pieticīgi - iztērējot "tikai" 3 miljonus Krievijas rubļu, gadu miju bija iecerējusi atzīmēt Maskavas apgabala Kultūras ministrija. Zināms, ka daļu no šīs summas bija plānots iztērēt par mielastu, kurā ikvienam dalībniekam bija paredzēti 1,4 kilogrami pārtikas. Galdā bija paredzēts likt Parmas šķiņķi, garneles ar pikantu mērci un "brut" tipa šampanieti. 

Sekojot Putina rekomendācijai gada nogalē ballēties par personiskajiem līdzekļiem, piemēram, "Rossneftj" paziņoja par balles atcelšanu, bet Krievijas domes deputāti nolēma "samesties" un ballēšanās izdevumus segt no savas kabatas. 


Написать комментарий