Uģis Magonis: Jaunais gads jāsagaida kopā ar cilvēkiem, kuriem nav problēmu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ziemassvētki ir ģimenes svētki, savukārt Jaunā gada sagaidīšana - publisks pasākums, radio Baltkom informatīvajā maratonā, kas veltīts gada notikumiem, teica VAS "Latvijas Dzelzceļš" vadītājs Uģis Magonis.

"Man ir daudz radinieku, mīlu Jauno gadu sagaidīt plašā cilvēku lokā. Padomju gados jaunā gada sagaidīšana bija ģimenes svētki. Taču pēc 90.gada par ģimenes svētkiem kļuva Ziemassvētki, bet Jaunā gada sagaidīšana kļuva par publisku pasākumu. Jaunais gads ir jāsagaida kopā ar cilvēkiem, kuriem nav problēmu. Jābūt pozitīvi noskaņotam, nav vērts strīdēties," pastāstīja Magonis.

"Latvijas Dzelzceļa" vadītājs arī uzsvēra, ka aizejošais gads uzņēmumam bija sekmīgs.

"Ar pārvadājumiem mēs nopelnījām 60 miljonus latu. Lielākoties tērējam infrastruktūras attīstībai un darbinieku algām. Domāju, ka darbinieki ir apmierināti. Starp citu, pie mums strādā vairāk nekā viens procents no kopējā strādājošo skaita valstī," viņš paziņoja.

Pēc Magoņa teiktā, patlaban kravu pārvadājumu nozarē ir vērojama smaga konkurences cīņa starp dažādiem transporta koridoriem un būs jācīnās par to, lai kravu pārvadātāji izvēlētos Latviju.


Написать комментарий