Harley-Davidson turpinās pārsteigt pasauli arī nākamajā gadā

foto: harley-davidson.com
foto: harley-davidson.com

 Harley-Davidson motociklus pazīst un mīl simti tūkstoši motociklistu, un, protams, slavenais ražotājs nepagurst pārsteigt savus cienītājus, vēsta portāls rbc.ru.

Sērija The Street

2013. gada novembra sākumā Milānas starptautiskajā izstādē EICMA Harley-Davidson parādīja sērijas The Street 500 un 750 kubikcentimetru motociklus.

Modeļi nokrāsoti melnā krāsā – pat izpūtējs, stūre un dakšu apakšējā daļa. Motocikli aprīkoti ar sešu pakāpju pārnesumkārbām un inžektoru dzinējiem ar šķidro dzesēšanu un reljefiem priekšējiem radiatoriem un apvalkiem.

Jaudīgākā 750 kubikcentimetru motocikla jauda sastāda 54 zirgspēkus, kura ir pietiekama, lai ar vēju pavizinātos pa pilsētu un pa šoseju, atstājot tālu aiz muguras skaudīgos automobilistus. Abu motociklu cena sastāda 6700 dolārus par 500 kubikcentimetru un 7500 dolārus par 750 kubikcentimetru motociklu ir humāna salīdzinājumā ar dažiem citiem Harley-Davidson modeļiem, kuru cena sastāda ne mazāk par 20 tūkst. dolāru.

Salonos The Street sērijas Harley-Davidson jāparādās nākamajā gadā.

Project RUSHMORE sērijas palaišana

The Street nav vienīgais Harley-Davidson jaunums. Vasarā Harley-Davidson parādīja vairākus jaunos 2014. gada motociklu modeļus, kuri izstrādāti Project RUSHMORE ietvaros. Tā ir iniciatīva, kura vērsta uz visu braukšanas ar motociklu aspektu uzlabošanu. Izstrādāto modeļu vidū ir trīsriteņi, tūrisma motocikli un kreiseri. Inženieri kā nākas pastrādāja pie dzinējiem: palielināja dažu dzinēju apjomu no 1500 kubikcentimetriem līdz 1700.

Vislielākajiem motocikliem uzstādīta labi nomaskēta šķidrās dzesēšanas sistēma, kas ļauj attīstīt lielāku jaudu. Radiatori paslēpti apakšējos aptecētājos, kuri piesedz vadītāja kājas. Klusā un drošā piedziņas siksna kopā sešu pakāpju pārnesumkārbu nodrošina vienmērīgu gaitu. Turklāt motocikli ir aprīkoti ar šķidro kristālu sensoru ekrāniem ar navigāciju un balss vadīšanas iespēju, mūzikas atskaņotāju un mobilo sakaru funkciju.

Atjaunotajā ABS bremzēšanas sistēmā netiek izmantoti nepatīkama izskata zobvainagi, bet riteņu griešanās adapters izvietots gultņa rajonā. Motociklu īpašnieku ceļu apgaismo gaismas diožu lukturi Daymaker, bet dažiem modeļiem ir uzstādīti dvīņu halogēna lukturi. Leģendārie Batwing aptecētāji tika uzlaboti: tagad tie ir ventilējami, lai samazinātu pretējās plūsmas vibrāciju. Sēdekļi ir kļuvuši platāki un ērtāki. Tā rezultātā šie modeļi ir ļoti ērti braukšanai lielos attālumos.

Rūpnīcas pielāgošanas programma

Rūpnīcas pielāgošanas programma H–D1 tika palaista pirms diviem gadiem un no tā brīža turpina uzņemt apgriezienus. Ar tās palīdzību pircējs var nokomplektēt savu motociklu tiešsaistē, piemēram, izvēlēties riteņu disku modeli, virsbūves krāsu, dekoratīvās detaļas un pat alternatīvus izpūtējus, piemērot sev sēdekli. Kad klients vienojas par visām detaļām, pasūtījums tiek nosūtīts Harley-Davidson dīlerim, bet pēc tam uz rūpnīcu, kurā tiek komplektēts motocikls.


Написать комментарий