Francijā ārsti sievietes ķermenī aizmirst šķēres

foto: bigpicture.ru
foto: bigpicture.ru

Novembra sākumā kāda sieviete vienā no Normandijas slimnīcām dzemdēja bērnu un visu laiku juta spēcīgas sāpes, bet tikai šonedēļ viņa uzzinājusi, kas bijis sāpju cēlonis – mediķi viņas ķermenī aizmirsuši ķirurģiskās šķēres.

Kā vēsta izdevums "Le Parisien", instruments sievietes dzemdē atradies sešas ar pusi nedēļas, tāpēc ir brīnums, ka pēc šādas ārstu aizmāršības un nolaidības viņa vispār izdzīvojusi.

Dzemdības ar ķeizargrieziena palīdzību Šarla Nikola slimnīcā notikušas 5. novembrī, taču pat pēc izrakstīšanas sieviete turpinājusi just spēcīgas sāpes. Pēc daudzu dienu mocībām sieviete tomēr nolēmusi atgriezties slimnīcā.

"Es biju pilnīgā šokā, kad skenera ekrānā ieraudzīju šķēres, ko ķirurgs manā ķermenī bija aizmirsis pirms rētu aizšūšanas," sieviete vēlāk stāstīja medijiem.

Protams, mediķi savu kļūdu nekavējoties laboja, bet izdevums uzsver, ka operāciju vadījis tieši tas pats ārsts, kurš vainojama pie šķēru aizmiršanas sievietes ķermenī.

"Tas nav normāli! Jā, ārsts man atvainojās un mēģināja izskaidrot visu, kas notika operācijas gaitā. Viņš savu vainu atzina, bet man šķiet, ka šādu kļūdu nevar ne izskaidrot, ne aizmirst, ne piedot," stāstījusi cietusī.

Slimnīca savu vainu atzina un sievietei izmaksāja nelielu kompensāciju, tomēr viņa plāno tuvākajā laikā slimnīcu iesūdzēt tiesā, turklāt šādi incidenti Francijas slimnīcās pēdējā laikā notiekot itin bieži.


Написать комментарий