Ukraina pieprasa no ES zaudējumu kompensāciju par pirmo integrācijas Eiropā etapu

foto: Reuters/ria.ru
foto: Reuters/ria.ru

Ukrainas varas iestādes cer, ka asociācijas vienošanās un vienošanās par brīvo tirdzniecības zonu ar ES parakstīšanas zaudējumi pirmajā etapā tiks kompensēti.

Par to paziņoja Ukrainas premjerministrs Nikolajs Azarovs.

„Mēs izvirzījām vēl vienu nosacījumu, lai mūsu pārrunas varētu noslēgties – tas ir tā saucamās implementācijas jeb šo vienošanos realizācijas nosacījums … Brīvās tirdzniecības zonas zaudējumus pirmajā etapā jākompensē”, – teica Azarovs Pirmā nacionālā televīzijas kanāla ēterā.

Pēc Ukrainas premjerministra vārdiem Ukrainas tirdzniecības ar Eiropas Savienību negatīvais saldo sastāda 10 miljardus eiro. Azarovs piebilda, ka oficiālā Kijeva tirdzniecības problēmu ar KF vērsās pēc ES palīdzības, – ziņo rosbalt.ru.

„Mēs piedāvājām mūsu partneriem, kad mums radās tirdzniecības apmaiņas grūtības ar Krieviju: paņemiet mūsu vagonus. Nē, negrib ņemt”, – teica Azarovs, atzīmējot, ka ES atteicās palielināt arī citas svarīgas Ukrainas ekonomikas produkcijas importu.

Atgādināsim, ka 21. novembrī Ukrainas valdība paziņoja par asociācijas vienošanās ar ES sagatavošanas apturēšanu, motivējot to ar nepieciešamību attīstīt ekonomiskās attiecības ar KF un NVS.    


Написать комментарий