Ārpusplāna apstiprināts lēmums par A.Isakova atbrīvošanu no Sporta pārvaldes vadītāja amata

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

28.decembrī šā gada pēdējā Daugavpils pilsētas domes sēdē deputāti kā papildjautājumu vienbalsīgi apstiprināja lēmumu par Aleksandra Isakova atbrīvošanu no Sporta pārvaldes (SP) vadītāja amata. 

Lēmuma projektā norādīts, ka Aleksandrs Isakovs atstāj amatu pēc pušu vienošanās, taču augstākminētais pušu parakstītais dokuments lēmumam nebija pievienots. Atbildot uz pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieka Dmitrija Rodionova jautājumu, ziņotāja apliecināja, ka A.Isakovs vienošanos esot parakstījis.

Pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis, komentējot Domes lēmumu, paziņoja, ka Aleksandrs Isakovs SP vadītāja pienākumus pildīs līdz tam laikam, kad noslēgsies konkurss uz atbrīvojušos amatu. Pēc tam A.Isakovs strādās SP vadītāja vietnieka amatā, pēc J.Dukšinska vārdiem, A.Isakovs tam esot piekritis.  

Deputātiem nebija iespējas uzdot A.Isakovam jautājumus, minētajā sēdē viņš nepiedalījās, jo bijis aizņemts ar darba jautājumiem.  

J.Dukšinskis portālam Gorod.lv paziņoja, ka pagaidām neesot zināms, kad tiks iecelts jauns SP vadītājs, konkurss uz šo amatu tikšot izsludināts nākamā gada sākumā un, visdrīzāk, noslēgsies pēc pāris nedēļām.   

J.Dukšinskis neminēja iemeslus, kāpēc A.Isakovs piekrita atstāt amatu un ieņemt vadītāja vietnieka amatu (jaunu štata vienību), tomēr teica, ka arī citās pašvaldībās šāda veida vadītājiem ir vietnieki.

Pēc pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieka vārdiem, jauns SP vadītājs nodarbosies ar sporta, sporta bāžu, klubu utt. attīstības jautājumiem. Vai šo jautājumu risināšanai tiks paredzēts papildfinansējums, neesot zināms, jo budžets vēl esot izstrādes stadijā, paskaidroja J.Dukšinskis.

Jāatzīmē, ka septembra sākumā SP noslēdzās Iekšējā audita dienesta veiktā pārbaude. Pilsētas vadība ilgi nekomentēja pārbaudes rezultātus, mēnesi pēc pārbaudes noslēguma J.Dukšinskis ziņoja, ka secinājumu izdarīšana būtu pāragra. Līdz šim laikam par nopietniem pārkāpumiem netika ziņots.

Jāpieņem, ka gadījumā, ja iestādes darbībā tiktu konstatēti būtiski pārkāpumi, ar tās vadītāju notiktu tas pats, kas ar Svetlanu Gavrilovu, kura pēc audita zaudēja Sociālo lietu pārvaldes vadītājas amatu. Tādēļ var tikai minēt, kāpēc A.Isakovs netika atlaists (turklāt uzreiz pēc pārbaudes), bet pazemināts amatā, kāpēc viņam tika radīts SP vadītāja vietnieka amats. 


Написать комментарий