Hipotēku banka pārtop par “Altum”

foto: vieglicelot.lv
foto: vieglicelot.lv

Hipotēku banka no 2014. gada 1. janvāra strādās ar jaunu nosaukumu – valsts akciju sabiedrība "Latvijas Attīstības finanšu institūcija Altum" (saīsināti – "Altum"). 

Zīmola pakāpeniska nomaiņa notiks 2014.gada pirmajā pusgadā, portālu "Delfi" informē bankas sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Eglīte.

Ar nosaukumu "Altum" jau kopš 2005. gada darbojās Hipotēku bankas struktūrvienība, kas nodalīti no komerciālajiem pakalpojumiem nodarbojās ar valsts atbalsta programmu īstenošanu. Latīņu valodā altum nozīmē augsts, dziļš, pamatīgs, pilnīgs.

Ar jauno nosaukumu "Altum" finanšu institūcija turpinās īstenot valsts atbalsta programmas, finansējot mazo un vidējo uzņēmumu attīstību, attīstot valstī uzņēmējdarbības uzsākšanu un atbalstot citas uzņēmējdarbības jomas ar mērķi uzlabot Latvijas ekonomikas efektivitāti un līdz ar to arī iedzīvotāju dzīves līmeni.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets atbalstījis vienotās attīstības finanšu institūcijas izveidošanu kā holdingu, apvienojot Hipotēku banku, Latvijas Garantiju aģentūru un Lauku attīstības fondu. FKTK 19.decembrī ir akceptējusi bankas vēlmi atteikties no kredītiestādes licences, tādējādi Hipotēku banka ir pārveidota par finanšu institūciju.

Līdz ar nosaukuma maiņu "Altum" sadarbība ar esošajiem klientiem nemainīsies - klientu apkalpošanu turpināsies esošajā klientu apkalpošanas tīklā, līgumi klientiem nebūs jāpārslēdz, uzņēmuma reģistrācijas numurs saglabājas līdzšinējais.


Написать комментарий