Pieņemts gala lēmums par Daugavpils VPIP reorganizāciju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

28.decembrī Daugavpils pilsētas domes deputāti pieņēma gala lēmumu par Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes (VPIP) nosaukuma maiņu, iestādes restrukturizāciju un pilsētas skolu grāmatvedību centralizāciju.

Atgādināsim, ka, apspriežot minēto jautājumu komiteju sēdēs, dažiem deputātiem bija radies jautājums, vai visām izglītības iestādēm jāpāriet uz centralizēto grāmatvedības sistēmu. Piemēram, tika runāts, ka ne tikai „Saules skolas”, bet arī Bērnu un jauniešu centra „Jaunība” grāmatvedība varētu palikt šo iestāžu pārziņā.

Gala lēmuma pieņemšanas gaitā deputāts Anatolijs Gržibovskis protokolā lūdza ierakstīt trīs punktus. Pirmkārt, vai lēmums tiek pieņemts, pamatojoties uz konkrētu juridisko bāzi, jo komisijas priekšlikumus parakstīja ne visi tās locekļi. Otrkārt, lēmuma pieņemšanu neatbalsta 9 skolu ar atsevišķu grāmatvedību direktori. Treškārt, pēc A.Gržibovska domām, lēmuma rezultātā netiks sasniegts ekonomiskais efekts.

Tomēr deputāta ierosinājums nepieņemt lēmumu par grāmatvedību centralizāciju netika atbalstīts. Sākotnējo lēmumu atbalstīja vairākums deputātu, „pret” bija 4 deputāti – D.Rodionovs, R.Samarins, A.Nikolajevs un A.Gržibovskis.

VPIP vadītāja Marina Isupova, atbildot uz portāla Gorod.lv jautājumiem, paziņoja, ka sakarā ar nosaukuma maiņu iestādei jānokārto dažas formalitātes, kas izmaksās 900 latus. M.Isupova paziņoja, ka jaunais īsākais iestādes nosaukums būšot daudz ērtāks nekā iepriekšējais, kuru bieži vien saīsināja. Izglītības pārvaldes reģistrācijas numurs un bankas konti netiks mainīti, visi darbinieki saglabās darbavietas.

M.Isupova paziņoja, ka pirms gala lēmuma pieņemšanas ar skolu grāmatvežiem, kuri tiks iekļauti centralizētajā sistēmā, netika runāts. Pēc gala lēmuma pieņemšanas grāmatvežiem, kuri strādājuši ļoti kvalitatīvi un ar kuriem nekad nav bijis problēmu, piedāvās darbu Izglītības pārvaldē. Tajā strādās 8 no 11 skolu grāmatvežiem. M.Isupova atzīmēja, ka, iespējams, ne visi grāmatveži piekritīs strādāt Izglītības pārvaldē, jo darba alga būs mazāka, nekā skolās.

Arī Bērnu un jauniešu centra „Jaunība” grāmatvedība tiks iekļauta kopējā sistēmā. Pēc Izglītības pārvaldes vadītājas domām, ja šajā gadījumā tiktu pieļauts izņēmums, citu iestāžu direktoriem rastos jautājumi.


Написать комментарий