“Metalurga” akcijas izslēgtas arī no fondu biržas saraksta

foto: lsm.lv
foto: lsm.lv

Maksātnespējīgā uzņēmuma "Liepājas metalurgs" akcijas no 27.decembra ir izslēgtas arī no fondu biržas saraksta, vēsta portāls lsm.lv.

Šis lēmums, kuru pieņēmis uzņēmuma maksātnespējas administrators, galvenokārt skar vairāk nekā tūkstoti uzņēmuma mazo akcionāru, kuri pirkt vai pārdot sev piederošās uzņēmuma akcijas varēja tieši ar biržas starpniecību.

SEB bankas eksperts Edmunds Rudzītis uzsver - izšķirošo lomu no mazo akcionāru interešu viedokļa akcionāriem spēlēs tas, kāda būs uzņēmuma nākotne, nevis akciju kotācija biržā, tomēr šajā gadījumā pārdot sev piederošās akcijas mazajiem akcionāriem būs sarežģītāk.

"Ja uzņēmums kotējas biržā, viņa akcijas, tad uzņēmuma akcionāriem vajadzības gadījumā ir salīdzinoši vienkārši tās arī pārdot. Kādā nepieciešamā mirklī viņš var apskatīties, kāda ir šī biržas cena, un notirgot," norāda Rudzītis. "Ja uzņēmums, protams, neatrodas biržā, tad ir pašam jāmeklē pircējs, kurš gribētu nopirkt, un tad ir arī jautājums, kāda būs šī cena. Jo birža ir tas kanāls, kas rāda tirgū esošo piedāvājumu un pieprasījumu, kā arī cenu līmeni, kas pašreizējā mirklī ir pieņemams."

Jau ziņots, ka maksātnespējīgā metalurģijas uzņēmuma "Liepājas metalurgs" administrators Haralds Velmers par pamatotām atzinis kreditoru prasības 97,62 miljonu latu apjomā. 13.decembrī beidzās termiņš, kurā LM kreditori varēja administratoram pieteikt prasījumus. Tiesa 12. septembrī pasludināja uzņēmuma maksātnespēju, jo iepriekš noteiktā tiesiskā aizsardzības procesa laikā uzņēmuma akcionāri nespēja vienoties par investora piesaisti.

Kompānijas pamatražošana apgrozāmo līdzekļu trūkuma dēļ ir pārtraukta kopš 2013.gada pavasara.

29.12.2013 , 00:00

Gunārs Valdmanis , LSM


Написать комментарий