Lai Jaungada vakarā nerastos problēmas, daugavpiliešiem iesaka ievērot drošības noteikumus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Sestdiena, 28.decembris, ir pēdējā šā gada oficiālā darba diena. Priekšā ir četras svētku brīvdienas un iemīļotāko svētku – Jaunā gada – sagaidīšana.

Šo priecīgo dienu priekšvakarā atgādināsim mūsu pilsētniekiem par nepieciešamību ievērot drošības noteikumus, lai nekas neaizēnotu šo svētku laiku.

Speciālisti aicina pieaugušos pārdomāti izvēlēties svētku pirotehniku. Bērnus nedrīkst atstāt vienus un ļaut viņiem izmantot pirotehnikas izstrādājumus bez pieaugušo uzraudzības.

Arī pieaugušajiem iesaka iepazīties ar šo izstrādājumu instrukcijām. Valsts policija ziņo, ka svētku laikā pirotehnikas tirdzniecība tiks uzraudzīta daudz stingrāk, jo tā var notikt tikai licencētās vietās un to var iegādāties personas, kas ir vecākas par 14 gadiem.

Jāatceras, ka pat parastās sveces, ar kurām izrotā svētku galdu, un Bengālijas ugunis var izraisīt ugunsgrēku.

Mediķi iesaka pie svētku galda ievērot mērenību, nepārēsties un neaizrauties ar alkoholiskajiem dzērieniem.

Nav jābūt gaisa temperatūrai zem 00 C, lai gūtu ķermeņa atdzišanu, kad cilvēks var aiziet bojā, ja ilgstoši nesaņem palīdzību, tādēļ, ja iedzerat par daudz, nepalieciet ārā.

Jaunā gada pirmajās dienās sinoptiķi sola nelielu gaisa temperatūras pazemināšanos un sniegu, tādēļ speciālisti aicina vecākus atgādināt bērniem neriskēt un nepastaigāties pa ledu.

Tāpat gan pieaugušajiem, gan bērniem jāievēro ceļu satiksmes noteikumi un tumšajā diennakts laikā jānēsā atstarotāji.

Novēlam, lai Jaungada nakts būtu priecīga, nesagādātu jums raizes un paliktu atmiņā kā lieliski svētki!


Написать комментарий