Jaungada nakts – ienesīgākā kopš krīzes beigām

foto: db.lv
foto: db.lv

Aizvadītā Jaungada nakts pasākumu rīkotājiem, restorāniem, atpūtas vietām bijusi ienesīgākā kopš ekonomiskās krīzes beigām - atzinuši aptaujātie svētku organizētāji, vēsta laikraksts Diena.

Dīvānam, zilajam ekrānam un rasolam gadumijā bijis daudz alternatīvu - plašā cenu amplitūdā, dažādām gaumēm un prasībām. Daudzās svētku norises vietās nauda nav tikusi taupīta ne uz gaisā izšautiem pirotehnikas ziediem, ne uzkodām, izklaidēm un telpu īri, norāda laikraksts.

Tas sazinājies ar vairāku viesu namu saimniekiem - visi smējuši, ka viņu piedāvātās telpas Jaungada svinībām tikušas rezervētas jau augustā vai septembrī, un nav slēpuši, ka lielais pieprasījums cenas ļauj paaugstināt līdz pat divām reizēm. Gan Pierīgā, gan reģionos esošie atpūtas kompleksi rezervēti kuplam svinētāju pulkam, kuriem par Jaunā gada sagaidīšanas vietu bija jāšķiras kopumā no 400 līdz pat diviem tūkstošiem ero. Vairāku viesu namu un lauku viesnīcu pakalpojumus izmantojuši arī tūristi. Piemēram, viesi no Krievijas gadumijā atpūtušies Jaunmoku pils viesnīcā.

Vairumā galvaspilsētas viesnīcu visi numuriņi Jaungada svētku brīvdienās bijuši rezervēti. Arī aptaujātie restorānu, klubu, krogu īpašnieki Dienai atzinuši, ka Jaunā gada pasākumi bijuši ļoti ienesīgi un arī darbiniekiem par strādāšanu Jaunā gada naktī maksāts vairāk nekā dubultā.

Kāda svētku aģentūra iznomājusi augstceltnes Saules akmens pēdējo stāvu un visas simt biļetes - katra par 213 eiro - Jaunā gada sagaidīšanai šajā vietā izpirktas.


Написать комментарий