Rēzeknes pilsētas mērs: Pareizticīgo un vecticībnieku Ziemassvētkiem jābūt nacionāliem svētkiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs šogad ceturto reizi izdevis rīkojumu par to, ka šī gada 7. janvāri – pareizticīgo un vecticībnieku Ziemassvētkus – domes administrācijas struktūrvienībām, iestādēm un nozaru pārvaldēm atļauts izmantot kā brīvdienu.

Sniedzot komentāru portālam Gorod.lv, Aleksandrs Bartaševičs paziņoja, ka rīkojums par 7.janvāri kā brīvdienu esot „savdabīgs mājiens Saeimai par to, ka pareizticīgo un vecticībnieku Ziemassvētkiem jābūt nacionāliem svētkiem”. Jo, pēc viņa vārdiem, Latvija ir valsts, kurā pareizticība tika kultivēta daudzu gadsimtu laikā.

„7.janvārī pašvaldības darbinieki un rēzeknieši saņem savdabīgu apsveikumu svētkos – iespēju paņemt brīvdienu uz sava rēķina. Latvija ir daudzkonfesionāla valsts, piemēram, pašvaldībā strādājošajiem katoļiem ir iespēja paņemt atvaļinājumu laikā, kad notiek svētki Aglonas bazilikā”, atzīmēja Rēzeknes pilsētas mērs.

A.Bartaševičs uzsvēra, ka iespēja paņemt brīvdienu pareizticīgajos vai vecticībnieku Ziemassvētkos neesot politiskas gājiens vai mākslīgs lēmums – tā esot pārliecība, ka svētkiem jābūt nacionāliem. Tāpat Rēzeknes pilsētas mērs izteica pārliecību, ka ar laiku Saeima pieņems attiecīgu lēmumu.

Atgādināsim, ka pirmo reizi šādu lēmumu Rēzeknes pilsētas dome bija pieņēmusi 2011.gadā.


Написать комментарий