Nākamnedēļ notiks Ķemeru sanatorijas mantas jaunais novērtējums

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Nākamās nedēļas beigās ir paredzēta jauna Ķemeru sanatorijas kopējās mantas novērtēšana, ziņo LETA.

Kā informēja Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācijas pārstāve Justīne Plūmiņa, papildus tiks novērtēta arī no AS "Rietumu banka" atgūtā manta, kas iepriekš netika ieskaitīta izsoles cenā. Pēc sagatavotā mantas novērtējuma SIA "Ominasis Latvia" administrators Ainars Kreics tiksies ar nodrošinātajiem kreditoriem, lai vienotos par izsoles cenu.

Pērn decembrī paredzētā otrā Ķemeru sanatorijas izsole nenotika, jo uz to nebija pieteicies neviens pretendents. Iepriekš Kreics norādīja, ka viņš bija ticies ar vairākiem potenciālajiem investoriem, kuri izrādījuši interesi piedalīties izsolē, tādēļ maksātnespējas administrators pauda cerību, ka otrā izsole būs rezultatīva un kultūrvēsturiskās ēkas iegūs jaunu un godprātīgu saimnieku, kurš būs gatavs pabeigt atjaunošanas darbus, ļaujot kūrortam atdzimt ar jaunu elpu.

Otrās izsoles sākumcena bija noteikta 75% apmērā no pirmās izsoles sākumcenas jeb 2 929 425 lati. Cena daļēji apliekama ar PVN.
Savukārt, lai novērstu Jūrmalas pašvaldības nonākšanu ķīlnieka lomā un pašvaldības līdzekļu izšķērdēšanu, Jūrmalas pilsētas dome pagājušā gada 3.decembrī nolēma vispirms iegādāties Ķemeru kompleksa teritorijā esošo artēzisko urbumu un tikai pēc tam Ķemeru sanatorijas kompleksu.

Jūrmalas pilsētas domes ārkārtas sēdē deputāti tika iepazīstināti ar zvērinātu advokātu biroja "Borenius" vēstuli, kurā Jūrmalas pilsētas dome tiek brīdināta par riskiem, kas saistīti ar "Ominasis Latvia" piederošā Ķemeru sanatorijas kompleksa iegādi 2013.gada 12.decembra izsolē.

"Borenius" pārstāvis zvērināts advokāts Lauris Liepa uzskatīja, ka "Jūrmalas pilsētas pašvaldībai būtu bezatbildīgi piedalīties 12.decembrī notiekošajā Ķemeru sanatorijas izsolē, kamēr pašvaldība nav iegādājusies savā īpašumā šī kompleksa teritorijā esošo un citam īpašniekam piederošo artēzisko urbumu, jo pastāv nopietns risks, ka urbuma īpašnieks varētu traucēt vai pat liegt Ķemeru sanatorijas konservācijas darbus un kompleksa tālāku attīstību".

Artēziskais urbums, kas atrodas Ķemeru kompleksa teritorijā, juridiski pieder nevis sanatorijas īpašniekam SIA "Ominasis Latvia", bet gan citam uzņēmumam - maksātnespējīgajai SIA "Eiropas minerāls".

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, 93,11% "Eiropas minerāla" kapitāldaļu pieder Saūda Arābijā reģistrētam uzņēmumam SIA "Santlat", kas ir arī maksātnespējīgās SIA "Ominasis Latvija" un SIA "Ekofor" īpašnieks. 6,89% "Eiropas minerāla" pieder Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai. SIA "Santlat" pieder mirušajam Saūda Arābijas pilsonim Omāram Saliham Alhamdi.

Pērn 11.novembrī, dienā, kad tika izsludināta Ķemeru sanatorijas kompleksa izsole, tika izsludināta arī uz šī īpašuma esošā artēziskā urbuma izsole, kam bija jānotiek 18.decembrī - sešas dienas pēc Ķemeru sanatorijas izsoles.

2.decembrī Jūrmalas pilsētas dome saņēma zvērinātas tiesu izpildītājas vēstuli, kurā dome tika informēta, ka SIA "Eiropas minerāls" piederošā urbuma izsole ir atcelta, lai nodrošinātu SIA "Eiropas minerāls" piederošā īpašuma pārdošanu lietu kopības sastāvā.

"Faktiski tas nozīmē to, ka netiks dota iespēja atsevišķi nopirkt tikai šo urbumu, bet pircējs būs spiests iegādāties SIA "Eiropas minerāls" piederošo īpašumu kopumu par patlaban nezināmu cenu," norādīja Jūrmalas pilsētas dome.


Написать комментарий