Putins inspicē olimpiskos objektus

foto: nra.lv
foto: nra.lv

Vairs tikai mazliet ilgāk par mēnesi jāgaida līdz ziemas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijai, kas 7. februārī tieši pulksten 20.14 pēc vietējā laikā sāksies Krievijas Melnās jūras kūrortpilsētā Sočos.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins, kurš pagājušās nedēļas nogalē veica, šķiet, beidzamo olimpisko objektu inspekciju, ir pārliecināts, ka Soči spēlēm jau ir gatavi.

Sočos V. Putins paspējis iemēģināt kalnu slēpošanas trases, izmantojis vilciena Lastočka pakalpojumus, lai no Krasnaja Poļana kūrorta nokļūtu līdz Olimpiskajam parkam, kas atrodas pie Melnās jūras, uzspēlējis hokeju kopā ar Baltkrievijas līderi Aleksandru Lukašenko, apmeklējis preses centru un stadionu Fišt, kur prezidentam esot nodemonstrēti daži fragmenti no stingrā slepenībā turētās spēļu atklāšanas ceremonijas.

RIA Novosti vēsta, ka atklāšanas ceremonijas priekšnesumā piedalīsies ap 3000 cilvēku. Viņi visi jau atrodas Sočos un intensīvi piedalās mēģinājumos, turklāt esot parakstījuši dokumentu, saskaņā ar kuru nedrīkst izpaust nekādas detaļas par ceremoniju.

ITARTASS gan vēsta, ka spēļu atklāšanā piedalīsies tādas krievu zvaigznes kā Valērijs Gergijevs, Deniss Macujevs un Jurijs Bašmets. Protams, ka noslēpumā tiek turēts arī tā cilvēka vārds, kuram tiks uzticēts stadionā Fišt iedegt olimpisko lāpu. Toties jau zināms, ka lielā lāpa, visticamāk, tiks iedegta no tās pašas lāpas, kas olimpiskās stafetes laikā pabija Starptautiskajā kosmosa stacijā un tika iznesta atklātā kosmosā.

Jau rīt, precīzi mēnesi pirms spēļu atklāšanas, tiks atklāts olimpiādes galvenais preses centrs, kurā ierīkotas darba vietas aptuveni 6500 žurnālistiem. Izrādot tā telpas prezidentam, olimpiādes rīcības komitejas vadītājs Dmitrijs Černišenko paziņojis, ka «žurnālistiem galvenais ir darba apstākļi un ēdināšana», uz ko V. Putins gan iebildis – pēc viņa domām, žurnālistiem pats svarīgākais ir radošais process.


Написать комментарий