RP gribētu saglabāt ekonomikas ministra amatu

foto: nekrize.lv
foto: nekrize.lv

Reformu partija (RP) jaunajā valdībā gribētu saglabāt ekonomikas ministra amatu, kuru pašlaik ieņem partijas virzītais Daniels Pavļuts, LTV sacīja RP vadītājs Edmunds Demiters.

Taujāts, vai tā ir tiesa, ka jau panākta vienošanās par ministru amatu sadalījumu jaunajā valdībā un RP varētu saglabāt ārlietu un iekšlietu ministru amatus, Demiters to noliedza, apgalvojot, ka partijas runājot vien par darba principiem, nevis portfeļu sadalījumu, kas gala versijā būšot citāds nekā izskanējis masu medijos.

Esam gatavi turpināt darbu jebkurā no jomām, kurā strādājam, uzsvēra Demiters, kurš "neuzskata par iespējamu zaudēt Ekonomikas ministriju". Demiters neredz būtiskus šķēršļus, kuru dēļ RP varētu iebilst pret "Vienotības" piedāvātās zemkopības ministres Laimdotas Straujumas apstiprināšanu premjera amatā, bet RP gala pozīcija būs šodien pēc valdes sēdes.

Kā ziņots, "Vienotība" svētdien valdes sēdē nolēmusi par Ministru prezidenta amata kandidātu virzīt pašreizējo zemkopības ministri Straujumu. Šajā pašā valdes sēdē Straujuma arī uzņemta partijas "Vienotība" rindās. Par to, vai uzticēt Straujumai valdības veidošanu, tagad būs jāizšķiras Valsts prezidentam Bērziņam.


Написать комментарий