'Peugeot 308' turpmāk arī kā universālis 'SW'

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Kompānija "Peugeot" oficiāli atklājusi "308" modeļa universāli "SW". Plašākai sabiedrībai jaunais automobilis pirmo reizi tiks parādīts martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē.

"Peugeot 308 SW" izgatavots uz "PSA Peugeot Citroen" grupas modulārās platformas "EMP2". Šī šasija izmantota arī "Peugeot 308" hečbeka pamatā, kas debitēja 2013. gada maijā.

Universāļa kopgarums ir 4,58 metri, kas ir par astoņiem centimetriem vairāk nekā priekštecim un par 33 cm vairāk nekā jau pazīstamajam "Peugeot 308" hečbekam.

"Peugeot 308 SW" bagāžas nodalījuma tilpums ir 610 litru, kas ir par 64 l mazāk nekā priekštecim. Tomēr tajā pašā laikā tas ir par pieciem litriem vairāk nekā "VW Golf Variant" universālim. Bagāžas nodalījuma tilpums nolaistu otrās sēdekļu rindas atzveltņu gadījumā pagaidām netiek atklāts.

Līdz ar jauno universāli "Peugeot" atteicies no trešās sēdekļu rindas šīs klases automobilī. Kā uzskata ražotājs, ka tiem klientiem, kuri vēlas trīs sēdekļu rindas, uzmanība jāpievērš "Peugeot 508" vienapjoma automobilim, kas tika atjauninātas 2013. gada augustā.

Pagaidām "Peugeot" nav atklājis informāciju par "308 SW" motoriem. Tomēr franču mediji pieļauj, ka universālis bāzes versijā iegūs 1,2 litru benzīna trīscilindru turbomotoru, kas atkarībā no versijas attīsta 110 vai 130 zirgspēku jaudu. Tāpat būs pieejami arī dīzeļa dzinēji ar 120 līdz 150 ZS.


Темы: , , , , ,
Написать комментарий