Daugavpils skolēni muzejā pastāstīs, ar ko viņi lepojas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Piektdien, 10.janvārī, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā notiks tradicionālā zīmējumu un eseju konkursa „Daugavpils lepnums” noslēguma pasākums.

Trešo gadu pēc kārtas Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde (VPIP) un Daugavpils sociālo zinību skolotāju metodiskā apvienība aicināja 1.-7. klašu skolēnus meklēt savā tuvākajā apkārtnē cilvēkus, ar kuriem varētu lepoties ne tikai viņi, bet arī visa pilsēta.

VPIP pārstāvji pastāstīja portālam Gorod.lv, ka šogad konkursā piedalījās 80 dažādu pilsētas skolu skolēni, kuri iesniedza 37 esejas un 43 zīmējumus.

Žūrija minētos darbus vērtēja četrās nominācijās: ģimene, skolotājs, sportists un sava aroda meistars. Piemēram, pērn nominācijā „Daugavpils lepnums 2012 – sava aroda meistars” tika nosaukti ļoti daudzi cilvēki, tostarp bijusī pilsētas domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova, viņas vietnieks Vitālijs Azarevičs, Latgales zoodārza direktors Mihails Pupiņš, Saeimas deputāts Rihards Eigims, DU rektors Arvīds Barševskis,  mūziķis Aivars Broks.

Savukārt šogad daudzi darbi tika veltīti sportistiem, skolotājiem un treneriem.

Pēc konkursa rīkotāju vārdiem, minētā konkursa mērķis esot iemācīt bērnus kopš mazotnes lepoties ar savu pilsētu un tajā dzīvojošiem cilvēkiem, radīt skolēnos interesi par vēsturi un cilvēku likteņiem. Daugavpilī dzīvo daudz labu cilvēku, par kuriem noteikti jāpastāsta pasaulei vai, vismaz, apkārtējiem. Eseju žanrs tika izvēlēts nejauši: tā ietvaros skolēniem saprotami un gramatiski pareizi jāizklāsta savs viedoklis konkrētajā jautājumā, kā arī tas jāargumentē.

Mūsu portālam apliecināja, ka visi konkursa „Daugavpils lepnums” dalībnieki saņems saldas dāvanas, bet uzvarētāji – diplomus un piemiņas dāvanas.


Написать комментарий