Čalovskis: Viens no izmeklētājiem man visu laiku draudēja

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

"2013.gads bija vissarežģītākais manā dzīvē," ar šādiem vārdiem interviju radio Baltkom ēterā sāka "Imantas hakeris" Deniss Čalovskis. 

Viņš pastāstīja, ka aizvadītajā gadā strauji pasliktinājusies tēva veselība un ka reizēm viņam licies, ka tēvu vairs nekad neredzēs. Pēc Čalovska atbrīvošanas no cietuma tēva veselība nav uzlabojusies.

Čalovskis savu aizturēšanas brīdi salīdzināja ar ASV "bojevika" sižetu. "Pie durvīm neviens neklauvēja, mani nekur neaicināja, vienkārši arestēja, nolasīja aizturētā tiesības ASV teritorijā, uzsverot, ka esmu arestēts saskaņā ar ASV likumiem, un aizveda uz izolatoru," pastāstīja Čalovskis.

Atceroties saziņu ar izmeklētājiem, Čalovskis pastāstīja, ka kopumā Latvijas tiesībsargājošo iestāžu attieksme bijusi korekta, izņemot vienu izmeklētāju. Kuru Valsts policijas struktūru šīs izmeklētājs pārstāvēja, Čalovskis atcerēties nespēja.

"Viens izmeklētājs man pratināšanās visu laiku draudēja. Draudēja ar ilgu ieslodzījumu, draudēja, ka iesēdinās kamerā pie sliktiem cilvēkiem, draudēja, ka personiski palīdzēs, lai cietumā nebūtu viegli," Čalovskis pastāstīja radio Baltkom ēterā.

Savukārt Čalovska advokāte Ilona Bulgakova radio Baltkom paziņoja, ka Latvijas teritorijā Deniss Čalovskis ir nevainīgs.

Pēc viņas teiktā, Čalovska lieta ir ASV jurisdikcijā, tā'dēļ faktiski var teikt, ka Latvijā Čalovskis ir nevainīgs. "Juridiski Latvijai nav pretenziju pret manu klientu," teica advokāte.


Написать комментарий