Jaunais biogāzes ražošanas būvniecības projekts kardināli atšķirsies no iepriekš piedāvātā

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Kā portāls Gorod.lv ziņoja iepriekš, Daugavpils novada domes Būvvalde izskata atkārtoti biogāzes ražošanas koģenerācijas stacijas būvniecības ideju Demenes pagastā.

Tādēļ Gorod.lv korespondents vērsās pie Daugavpils novada domes Būvvaldes vadītājas un galvenās arhitektes Nansijas Tamanes, kura pastāstīja, ka jaunā biogāzes ražošanas koģenerācijas stacijas būvniecības projekta skice kardināli atšķiras no iepriekš piedāvātā „Bīstamo atkritumu servisa” projekta – atšķiras gan biogāzes ražošanas tehnoloģija, gan arī izmantojamās izejvielas.

Tā, iepriekš minētās kukurūzas vietā biogāzes ražošanai stacijas būvniecības iniciatori tagad plāno izmantot tikai organiskos atkritumus. Skicē parādījās arī citas tehnoloģijas, par kurām agrāk nerunāja.

„Jāsaka, ka visi iemesli, kuru dēļ Demenes pagasta vadība un iedzīvotāji bija pret stacijas būvniecību, jaunajā projektā neparādās”, – atzīmēja N. Tamane.

Pēc Daugavpils novada domes Būvvaldes vadītājas vārdiem projekta izskatīšanai un novērtēšanai ir vēl vairākas dienas līdz nedēļas beigām. Pēc tam tiks sagatavots informatīvais paziņojums, kurš tiks nodots deputātu izskatīšanai.  

 


Написать комментарий