Daugavpils pilsētas domes cer, ka skolu grāmatvedību centralizācijas dēļ vietējās firmas nezaudēs pasūtījumus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Atbildot uz portāla Gorod.lv jautājumu, kāpēc Daugavpilī tieši tagad radās nepieciešamība ieviest centralizētu skolu grāmatvedību, pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis paziņoja, ka lēmums tika pieņemts, pamatojoties uz situācijas analīzi un ņemot vērā citu pašvaldību pieredzi. 

Kā zināms, pēdējos gados pilsētas skolas laiku pa laikam gan veica atsevišķu grāmatvedības uzskaiti, gan pievienojās centralizētajai sistēmai. Jānis Dukšinskis atzīmēja, ka, ņemot vērā Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldē (VPIP) veiktās pārbaudes laikā saņemto informāciju, līdz galam neesot skaidrs, kāpēc skolām tika atļauts grāmatvedību uzskaiti veikt patstāvīgi.

J.Dukšinskis atzīmēja, ka no iepriekšēja sasaukuma deputātiem netika saņemta konkrēta atbilde uz jautājumu, vai patstāvīgas grāmatvedības uzskaites veikšanas rezultātā izdodas ietaupīt, tika paskaidrots tikai tas, ka lēmuma pieņemšanas rezultātā likmju skaits VPIP nesamazināsies, bet skolās – pieaugs, t.i., runa nav par taupību, bet gan par papildus štata vienībām. 

Pašreizējā grāmatvedības uzskaites veikšana katras atsevišķas skolas finanšu uzskaiti ļauj organizēt arī ar Izglītības pārvaldes centralizētās sistēmas palīdzību, paziņoja pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks. Runājot par skolu iepirkumiem, J.Dukšinskis apliecināja, ka iestādes joprojām būs tiesīgas rīkot iepirkumus. Tādēļ viņš izteica cerību, ka neradīsies situācija, kuras dēļ nelielas vietējas firmas zaudēs pasūtījumus, jo iepirkumos piedalīsies lielas galvaspilsētas firmas.

„Mēs sekojam līdzi šim procesam, piemēram, ēdināšanās konkursā piedalījās pretendenti no Somijas un Lietuvas. Mēs vēlētos atbalstīt vietējos uzņēmumus, taču jāievēro likums, daudz kas ir atkarīgs arī no konkursa nolikuma. Jebkurā gadījumā centīsimies iegūt kvalitatīvu produktu par adekvātu cenu”, paziņoja J.Dukšinskis.


Написать комментарий