Lembergs: Valdības veidošanā ir par daudz pļāpāšanas 1

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Pašlaik valdības veidošanas procesā ir par daudz pļāpāšanas, tā valdības tapšanas gaitu LNT raidījumam "900 sekundes" raksturoja par oligarhu dēvētais Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij"), kurš piedalās sarunās par valdības veidošanu.

Uz konkrētiem ministru amatiem jāpiedāvā vairāki kandidāti, lai premjere Laimdota Straujuma (V) var izvērtēt viņu kompetenci un nākotnes vīziju, kā arī izlemt, ar kuriem var sastrādāties, ir pārliecināts Lembergs.

Viņaprāt, uz tik īsu laiku, kādu nāksies strādāt šai valdībai - līdz oktobra sākumam - ministru amati būtu jāpiedāvā cilvēkiem, kas tur jau ir strādājuši vai strādā pašlaik, jo pilnīgi jaunam cilvēkam šajā amatā nepieciešams ilgs laiks, lai ar to iepazītos.

Uz jautājumu, vai pašreizējiem ministriem būtu jāturpina darbs arī jaunajā valdībā, Lembergs atbildēja izvairīgāk, norādot, ka ir vairākas ministrijas, ar kuru vadību ministri netiek galā. Kā kritiskāko viņš minēja Izglītības un zinātnes ministriju, kur viss esot pilnīgi sapostīts. Neveiksmīgs, pēc Lemberga domām, ir arī Veselības ministrijas veikums, kā rezultātā daudz cietušas reģionālās slimnīcas. Vairākām reformām viņš vienkārši nepiekrītot.

Vaicāts par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) darbību un viņa tiesāšanos ar to, Lembergs atbildēja, ka pirmajā instancē tiesu esot uzvarējis, turklāt viņš to vērtē kā viena cilvēka - pašvaldību ministra Edmunda Sprūdža (RP), nevis ministrijas tiesāšanos ar viņu kā pašvaldības vadītāju.

Komentējot Latvijas Zaļās partijas (LZP) izteikumus par nepieciešamību VARAM vadību atdot Zaļo un zemnieku savienības kandidātam, Lembergs sacīja, ka tas, visticamāk, ir saistīts ar neapmierinātību vides jomā, jo Sprūdža laikā tā bijusi atstāta novārtā. Lembergs uzskata, ka pašlaik šai ministrijai nepieciešams kompetents cilvēks, kas visu sakārto.

Ka ziņots, LZP līdzpriekšsēdētājs Viesturs Silenieks izteicās, ka premjere nesaņems "zaļo" atbalstu Straujumas valdībai, ja LZP netiks pie VARAM ministra posteņa.

Pēc Lemberga teiktā, par konkrētiem ministru kandidātiem šodien pl.10.30 ZZS plāno diskutēt valdes sēdē.

Lembergam neesot iebildumu pret Riharda Kozlovska (RP) palikšanu iekšlietu ministra amatā.

Topošās koalīcijas partneri ceturtdien pl.14 tiksies valdības ēkā, lai sniegtu savu vērtējumu par Ministru prezidenta amatam nominētās Laimdotas Straujumas (V) piedāvājumu ministriju sadalei jaunajā valdībā. Tāpat šodien paredzētas topošās valdības deklarācijas veidošanas darba grupu sanāksmes. Valdībā pl.13 šodien sanāks ekonomikas un finanšu darba grupa.


Написать комментарий

Par Izglītības un zinātnes ministriju Lembergam, jāatzīst, taisnība.