Latvijai nav iemesla un iespēju iejaukties Vācijā nogalinātās Maijas lietas izmeklēšanā, uzskata deputāti

foto: kasjauns.lv
foto: kasjauns.lv

Latvijas tiesībsargājošajām iestādēm pagaidām nav iemesla iejaukties Latvijas pilsones Maijas slepkavības lietas izmeklēšanā, uzskata Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainārs Latkovskis un Saeimas deputāts, krimināltiesību eksperts Andrejs Judins (abi – “Vienotība”)

Judins portālam "Delfi" sacīja, ka pagaidām neredz nekādus iemeslus, lai Latvijas policija vai Ģenerālprokuratūra iejauktos Vācijas policijas izmeklēšanā par šā gada 3. janvārī notikušo Latvijas pilsones slepkavību Vācijas pilsētā Minsterē.

"Jāsaprot, ka Latvijas policija vai prokuratūra nevar tā pēkšņi nosūtīt uz Vāciju savus izmeklētājus - slepkavība ir notikusi Vācijas jurisdikcijā, un notiek izmeklēšana. Tomēr mums būtu rūpīgi jāseko līdzi izmeklēšanas gaitai un, ja vācieši acīmredzami vilcināsies noskaidrot, vai slepkavību varēja novērst, varam lūgt paskaidrojumus," teica Judins, kurš netic, ka vācu policija būtu citādi reaģējusi uz noslepkavotās sievietes sūdzībām par draudiem, ja sieviete būtu Vācijas pilsone.

Arī Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Latkovskis norāda, ka Latvijas tiesībsargājošo iestāžu iespējas iejaukties Vācijā notikušās slepkavības izmeklēšanā ir ļoti ierobežotas.

"Ja nogalinātās sievietes radinieki uzrakstītu mums, Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai vēstuli, mēs varētu vērsies pie Vācijas Bundestāga atbildīgās komisijas ar lūgumu nodrošināt parlamentāro kontroli šajā izmeklēšanā," pieļauj Latkovskis.

"Delfi" jau ziņoja, ka, saskaņā ar Vācijā noslepkavotās Maijas piecus gadus vecā dēla tēva Jāņa stāstīto, vīrietis, kurš pēc slepkavības izdarījis pašnāvību, savu upuri vajājis vairākus mēnešus.

Nogalinātā sieviete Minsteres policijā iesniegusi četrus iesniegumus par draudiem, taču Vācijas policija uz tiem neesot atbilstoši reaģējusi.


Написать комментарий