Daugavpils novada domē apsprieda kandidātus, kuri pretendē uz «Sporta laureāta 2013» titulu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 9.janvārī, Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejas sēdē izskatīja jautājumu par balvai „Sporta laureāts 2013” izvirzīto kandidatūru apstiprināšanu.

Ziņotājs – Sporta pārvaldes vadītājs Eduards Lihoveckis – pastāstīja, ka konkursa komisija esot izvērtējusi katru no kandidātiem, kuri tika izvirzīti 12 nominācijās.

Nominācijā „Novada labākā vispārizglītojošā vidusskola sporta darba organizācijā” lielāku punktu skaitu saņēma Sventes vidusskola, Kalupes pamatskola un Vaboles vidusskola. Nominācijā „Novada labākā pagasta pārvalde sporta darba organizācijā” lielākais punktu skaits tika piešķirts Naujenes, Laucesas un Kalupes pagastu pārvaldēm.

Savukārt par „Novada labāko sportisti” šogad var kļūt airētāja Ludmila Ivanova (Naujenes pagasts), novada rekordiste svarbumbu sportā – Kristīne Pavlovska no Laucesas pagasta un vieglatlēte Inese Puzāne no Kalupes pagasta. Par „Novada labāko sportistu” var kļūt svarcēlāji Edgars Pavlovskis un Andrejs Matvejevs no Laucesas pagasta, kā arī Iļja Jakovļevs no Biķernieku pagasta.

Titulu  „Novada labākā jaunā sportiste” var iegūt svarcēlāja Ksenija Kislova (Skrudalienas pagasts) un Jūlija Čerpakova (Daugavpils novada izlase), kā arī vieglatlēte Regīna Anisjko (Daugavpils novada izlase). Savukārt par „Novada labāko jauno sportistu” tika nominēti svarcēlāji Aleksejs Vasiļjevs (Biķernieku pagasts) un Guntars Tenis (Līksnas pagasts, Vaboles vidusskola), kā arī cīkstonis Aleksandrs Potapovs (Naujenes pagasts, Daugavpils novada izlase).

Nominācijā „Novada labākais treneris individuālajos sporta veidos” izvirzīti Ivans Galašs (novada svarbumbu celšanas izlases komandas sabiedriskais treneris), Andrejs Andrejanovs (brīvā cīņa) un Sergejs Petrakovs (vieglatlētika).

Nominācijā „Daugavpils novada labākā sporta veterāne” balvu var saņemt vieglatlētes Kristīna Markoviča, Gaļina Meteļska un Varvara Jefimova, bet nominācijā „Daugavpils novada labākais sporta veterāns” – svarcēlāji Vladislavs Petrovs, Jurijs Kopasovs un Alfreds Kokins.

Par labākām novada sporta spēļu komandām var kļūt Kalupes pagasta futbola komanda, Višķu pagasta vīriešu basketbola komanda, Vecsalienas pagasta vīriešu volejbola komanda „Červonka”, Kalupes pagasta hokeja komanda „Aisbergs”, Kalupes pagasta sieviešu basketbola komanda.

Par labākajiem sporta spēļu treneriem var tikt atzīti Aleksandrs Vabiščevičs un Vjačeslavs Moskaļenko, bet par labākajiem sporta spēļu tiesnešiem – Sergejs Pavlovs, Ivars Caune un Sergejs Novikovs.

E.Lihoveckis atzīmēja, ka par sportiskāku ģimeni tika atzīta Rokjāņu ģimene.

Konkursa „Sporta laureāta” nominācijā „Par mūža ieguldījumu Daugavpils rajona un novada sportā” šogad tika izvirzīts Staņislavs Stašulāns no Kalupes pagasta.

Jāatzīmē, ka daži uzvarētāji saņems arī naudas balvas 71 eiro apmērā.

Saskaņā ar lēmuma projektu, konkursa uzvarētāji tiks apbalvoti svinīgajā pasākumā, kas Daugavpils novada Kultūras centrā notiks 24.janvārī.

Gala lēmumu šajā jautājumā Daugavpils novada domes deputāti pieņems ceturtdien, 16.janvārī.


Написать комментарий