Daugavpilieši var piedalīties Grāmatu draugu ķēdē

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, Gaismas pils, kurā atradīsies Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB), būvniecības darbi tika pabeigti pagājušā gada decembrī.

Dažu Gaismas pils infrastruktūras objektu labiekārtošana turpināsies līdz šā gada maijam, tādēļ tās oficiālā atklāšana ir plānota vasaras beigās. 

Tomēr 18.janvārī notiks viens no centrālajiem Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanas notikumiem Grāmatu draugu ķēde, kad no rokas rokā tiks nodotas grāmatas no LNB vecās ēkas uz jauno mūsdienīgo celtni Daugavas otrā krastā – Gaismas pili.
Akcija 18.janvārī sāksies plkst.12.00, kad jaunajā bibliotēkas ēkā tiks pārgriezta sarkanā lentīte un savu ceļu uz jaunajām telpām sāks pirmā grāmata. Ikvienu, kurš līdz šim ir pieteicies akcijai, savu dalību aicina apstiprināt pa tālruni: 67037969, mobilo tālruni: 29357445 vai e-pastu: kede@riga2014.org, lai precizētu ierašanās laiku un vietu. Tālruņa zvani tiks pieņemti katru darba dienu no plkst.9.00 līdz 18.00, kā arī jebkurā diennakts laikā ir iespējams nosūtīt e-pastu uz norādīto adresi. Pārreģistrācija notiks līdz 16.janvārim.

Tiek plānots, ka katras grāmatas ceļš uz jaunajām telpām būs aptuveni stundu ilgs, un pēdējā grāmata LNB nonāks aptuveni plkst.15:00, bet plkst.16:00 paredzēta akcijas kulminācija un noslēgums. Savukārt plkst.18:00 Gaismas pilī tiks atvērts „Tautas grāmatu plaukts”, šajā akcijā piedalījās arī daugavpilieši, kuri ziedoja viņiem īpašas grāmatas ar ierakstītajiem novēlējumiem.
Lai grāmatas pasargātu no nelabvēlīgiem laikapstākļiem, tās tiks ieliktas ūdensnecaurlaidīgajā plastikātā.

Jaunās LNB ēkas būvniecība tika uzsākta 2008.gadā, minētā projekta īstenošana izmaksāja 114,6 miljonus latu.


Написать комментарий