Iespējams, tiks grozīta Daugavpils novada pedagogu darba algām domātās valsts dotācijas sadales kārtība

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 9.janvārī, Daugavpils novada domes Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejas sēdē deputāti izskatīja grozījumus kārtībā, kura nosaka valsts dotāciju sadali Daugavpils novada pedagogu darba algām.

Pēc ziņotājas, Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldes vadītājas Irēnas Bulašas, vārdiem, nepieciešamība pieņemt grozījums radās sakarā ar to, ka 2013.gada 1.septembrī valsts iedalīja papildlīdzekļus skolotāju, kuriem ir 3., 4. un 5.kvalifikācijas līmenis, darba algu piemaksām. Toreiz visi saņemtie līdzekļi ar Daugavpils novada domes rīkojumu tika sadalīti Daugavpils novada skolotāju vidū.

„Esam saskārušies ar problēmu – pedagogu kvalifikācija ir mainīgs rādītājs, jo kāds no skolotājiem var aiziet dekrēta atvaļinājumā vai mainīt darbavietu un viņa vietā var sākt strādāt pedagogs, kuram ir augstāka kvalifikācija, tas nozīmē, ka viņam pienākas lielāka darba alga. Tas nebija paredzēts noteikumos.

Tādēļ, konsultējoties ar visām izglītības iestādēm, nākamajam laika posmam – 8 mēnešiem – nolēmām izveidot rezerves fondu, sakarā ar ko kārtībā, kas nosaka valsts dotāciju sadali Daugavpils novada pedagogu darba algām, jāiekļauj jauns punkts”, paziņoja I.Bulaša.

Zināšanai minēsim, ka Daugavpils novadā strādā 368 skolotāji, 112 no kuriem ir 3.kvalifikācijas līmenis un piemaksa 8% apmērā no darba algas, 14 skolotājiem – 4.kvalifikācijas līmenis un piemaksa 20% apmērā, kā arī viens skolotājs, kuram piešķirta 5.kvalifikācijas līmenis (piemaksa sastāda 25%).

Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejas locekļi vienbalsīgi atbalstīja lēmumu un nodeva to izskatīšanai Finanšu komitejas sēdē, kurā tas arī tika atbalstīts un nodots izskatīšanai Daugavpils novada domes deputātu sēdē, kas notiks 16.janvārī.


Написать комментарий