Krievijas apgabalā netālu no Sočiem atrasti seši nošauti cilvēki

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Krievijas dienvidu Stavropoles apgabalā netālu no Sočiem trešdien četrās automašīnās atrasti sešu nošautu cilvēku līķi. Reaģējot uz notikušo, policija ceturtdien divos Stavropoles apgabala rajonos sākusi pretterorisma operāciju, ziņo LETA-AFP.

Ložu sacaurumotie līķi tika atrasti četrās automašīnās "Lada" Stavropoles novadā, kas robežojas ar Krasnodaras novadu, kur Sočos pēc nepilna mēneša sāksies ziemas olimpiskās spēles.

Pēc notikušā varasiestādes divos Stavropoles apgabala rajonos izsludinājušas trauksmi.

Viena no automašīnām, kurā tika atrasts kāds vietējā iedzīvotāja līķis, acīmredzot bija slazds. Kad policisti transporta līdzekli pārbaudīja, tuvumā eksplodēja spridzeklis. Par laimi, neviens cilvēks sprādzienā necieta. Pēc tam policija netālu atrada un neitralizēja vēl vienu paštaisītu bumbu, atsaucoties uz Federālo drošības dienestu (FDD), ziņo aģentūra "Interfax".

Avoti drošības struktūrās aģentūrai atklāja, ka bumbas saturējušas skrūves un citus nelielus metāla elementus, kas eksplozijas brīdī rada nopietnus ievainojumus, norādot, ka līdzīgus spridzekļus izmanto nemiernieki Krievijas dienvidos.

Divi no atrastajiem līķiem identificēti kā vietējie taksometru šoferi. Viņi tika atrasti savos taksometros - viens aizmugurējā sēdeklī, otrs bagāžniekā.

Vēl divi līķi tika atrasti blakus trešajai mašīnai, vēsta "Interfax".

Izmeklēšanas komiteja, kas strādā ar Krievijas lielākajām krimināllietām, sākusi izmeklēšanu par slepkavību, ieroču kontrabandu un tiesībsargājošo iestāžu darbinieku dzīvības apdraudēšanu.

Kā jau vēstīts, gatavojoties pēc mēneša gaidāmajām ziemas olimpiskajām spēlēm Sočos, Krievija otrdien sāka vienu no lielākajām drošības operācijām olimpiādes vēsturē.

2014.gada ziemas olimpiskās spēles Sočos būs lielākais pasākums Krievijā kopš Padomju Savienības sabrukšanas. Tās norisināsies no 7. līdz 23.februārim.

Galvenās bažas rada islāmistu kaujinieku iespējamie uzbrukumi.

Čečenijas bruņoto islāmistu līderis Doku Umarovs ir mudinājis džihādistus rīkot uzbrukumus Soču olimpiskajām spēlēm, un nesenie pašnāvnieku sarīkotie sprādzieni Volgogradā pastiprinājuši šīs bažas. Vērienīgā sporta pasākuma laikā par drošību gādās aptuveni 37 000 policistu un Iekšlietu ministrijas karavīru. Piekļuve reģionam tiks ierobežota, un Melnajā jūrā tiks izvietotas patruļas. Sočos izveidotas īpašas drošības zonas, un reģions tiks novērots ar bezpilota lidaparātiem.


Написать комментарий