Vācijas ārlietu ministrs: Ekonomikas krīze iedrošina Eiropai naidīgus politiskos spēkus

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Ekonomikas krīze varētu izrādīties bīstama Eiropas Savienībai (ES), jo tā iedrošinājusi Eiropai naidīgus politiskos spēkus, ceturtdien publicētajā intervijā brīdina Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers, ziņo LETA-AFP.

"Esmu satraukts par situāciju mūsu savienībā," Grieķijas izdevumam "Ta Nea" atzina ministrs. "Krīze valstu finanšu situācijā vēl nav galā (..), ekonomikas krīze varētu būt aktivizējusi centrbēdzes politiskos spēkus, kas kopumā varētu izrādīties bīstami Eiropas Savienībai."

Eiropas Savienībā šobrīd spēkā pieņemas pret bloku vērsts noskaņojums, kas lielā mērā skaidrojams ar dziļo ekonomikas krīzi, un domājams, ka plašā neapmierinātība varētu vairot eiroskeptiķu un galēji labējo partiju izredzes maijā gaidāmajās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās.

"Mēs nedrīkstam izvairīties no konfrontācijas ar populistiem, nacionālistiem, ar šiem bezsmadzeņu ļaudīm, kuri sevi dēvē par eiroskeptiķiem," sacīja Šteinmeiers. "Viņi visi iestājas par jebko, kas ir nacionāls, neizsakot savus priekšlikumus."


Написать комментарий