Daukšts: Krievija pie Latvijas robežām ir izvietojusi desmit helikopterus Mi-28

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Krievija pie Latvijas robežām ir izvietojusi desmit helikopterus Mi-28 N, kas plašāk pazīstami kā "nakts mednieki", radio Baltkom programmā "Vopros s pristrastijem" pastāstīja politologs, Krievijas speciālists Kārlis Daukšts.

"Krievija kāpj uz tā pat grābekļa, uz kura kādreiz uzkāpa Padomju Savienība - tā ir sākusi bruņošanās sacensības. Pirms divām nedēļām pie Krievijas robežas tika izvietoti desmit helikopteri "nakts mednieki". Šī tehnika netiek lietota aizsardzībai," teica profesors.
Pēc viņa teiktā, Krievija politisko līderu retorika kļūst aizvien agresīvāka.

"Karojoša retorika dominē gan Krievijas telpā, gan Vladimira Putina teiktajā. Tas izraisa neuzticību. Piemērs: netālu no Pitalovas, 60 km no Latvijas robežas, ir neliels lidlauks - Veretjē. Tas ir militārs lidlauks, kurā pirms divām nedēļām tika izvietoti desmit helikopteri "nakts mednieki" - tie ir triecienhelikopteri. Jājautā, kāpēc tie izvietoti pie robežas ar Latviju? Kāpēc," vaicā Daukšts.

Kā ziņo Krievijas Aizsardzības ministrijas preses dienests, 25.decembrī kārtējā desmit helikopteru Mi-35M un Mi-28N "Nakts mednieks" partija ieradās Veretjē lidlaukā Pleskavas apgabalā, no jauna izveidotā Militārās aviācijas struktūrā, kas ietilpst Krievijas Rietumu militārā apgabala gaisa spēkos un pretgaisa aizsardzības sturktūrās.

Jauno helikopteru MI-28N "Nakts mednieks", Mi-35, Mi-8MTV-5 piegāde noslēdza jaunās aviobāzes pirmās eskadriļas formēšanu. Pērn aviācijas daļa saņēmusi vairāk nekā 30 modernus helikopterus, vēl desmit tiek plānots saņemt.

Militārais helikopters Mi-28N "Nakts mednieks" ir paredzēts tanku, bruņutehnikas meklēšanai jebkurā diennakts laikā jebkuros meteoroloģiskajos apstākļos.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka Polija un Baltijas valstis pauda satraukumu par Krievijas plāniem izvietot to robežu tuvumā raķetes "Iskander", kas var tikt aprīkotas ar kodolgalviņām.


Написать комментарий