R. Strode pauda drosmīgu ideju par azartspēļu organizāciju Daugavpilī 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

9. janvārī Daugavpils domes deputāti vienbalsīgi pieņēma lēmumu aizliegt uzņēmumam „Optibet” atvērt totalizatoru un likmju pieņemšanas vietu dzīvojamās mājas 18. Novembra ielā 171 pirmajā stāvā.

Lēmums pamatojas uz mājas iedzīvotāju negatīvo attieksmi pret šo ideju, kā arī balstās uz nesen deputātu apstiprināto direktīvu, saskaņā ar kuru iedzīvotāju viedoklis ir svarīgs faktors, pieņemot lēmumu par atļaujas izsniegšanu azartspēļu organizēšanai.
Tādēļ, ka dome pieņēma pietiekami drosmīgu lēmumu atteikt uzņēmējam, portāls Gorod.lv lūdza to komentēt Ritai Strodei, jo strādāja komisijā, kura izstrādāja direktīvu par atļauju izsniegšanu spēļu zāļu atvēršanai.

„Šo biznesa veidu likumdošana atļauj, un to aizliegt pašvaldībai nav tiesību, bet to droši vien nav jādara. Cits jautājums – kur izvietot šāda veida iestādes. Visi komisijas locekļi nobalsoja par to, lai šādu iestāžu nebūtu mācību un ārstniecības iestāžu tuvumā, un it īpaši daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās. Domāju, ka šāds lēmums ir pilnīgi adekvāts un pareizs.

Es pilnīgi piekrītu manam kolēģim R. Joksta kungam, ka azartspēles noved daudzus spēlētājus pie saslimšanām, tādēļ no lēmuma atļaut pilsētas teritorijā atvērt lielu skaitu šādu iestāžu es atturētos.

Ja būtu iespēja, nebūtu slikti koncentrēt visas spēļu zāles vietā konkrētā pilsētas vietā, kura atrodas tālu no dzīvojamām mājām un mācību iestādēm, bet tuvu struktūrām, kuras uztur kārtību. Ar to es domāju cietoksni. Ja tur varētu organizēt šādu kompleksu, domāju, ka arī cietoksnis kļūtu vēl interesantāks. Es ne pirmo reizi izsaku šo priekšlikumu, un jau esmu saņēmusi par to zināmu kritiku. Bet esmu pārliecināta, ka labāku vietu pilsētā nevar atrast”, – atzīmēja R. Strode.

Runājot par konkrēto aizliegumu atvērt totalizatoru dzīvojamā mājā, R. Strode pieņēma, ka uzņēmums diez vai apstrīdēs šo lēmumu, un vienkārši pretendēs uz citu vietu.  


Написать комментарий

Paldies par drosmi, jo šim nelietīgajam biznesam ir ietekmīgi aizstāvji. Lai izdodas ne tikai ierobežot, bet ar laiku arī aizliegt šo pretīgo biznesu.