Daugavpils sanitārajai uzkopšanai decembrī bija nepieciešams divas reizes mazāk līdzekļu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Līdz ar to, ka siltuma piegādātāji ne visai priecājas par silto ziemu, Daugavpils komunālās saimniecības darbinieki ziņo, ka pagaidām viņiem izdodas taupīt līdzekļus pilsētas sanitārajai uzkopšanai, kas var nepriecēt, jo ietaupītie līdzekļi tiks izmantoti citām pilsētas saimniecības vajadzībām.

Kā atzīmē pašvaldībā, pilsētas ielu uzkopšana pērn prasīja ne mazumu līdzekļu no valsts kases, pietiekami daudz līdzekļu tika iztērēts arī pavasara plūdu likvidēšanai. 2013. gadā pilsētas sanitārajai uzkopšanai bija novirzīti teju 2 milj. latu, turklāt, kā paziņoja domes izpilddirektors Andrejs Kursītis, martā no budžeta tika izdalīti papildlīdzekļi ielu un trotuāru tīrīšanai un apstrādei.

Šobrīd komunālās saimniecības darbinieki runā par ietaupījumu, jo uzņēmums Spec ATU turpina strādāt vasaras režīmā, kas pilsētai izmaksā mazāk. Turklāt ir nodrošinātas diennakts dežūras, kas ļaus snigšanas gadījumā nekavējoties dot rīkojumu par ielu tīrīšanas no sniega nepieciešamību.

Kā paziņoja KSP vides speciāliste Tatjana Livčāne, 2012. gada decembrī pilsētas sanitārajai tīrīšanai tika izmantoti teju 300 tūkst. latu (426 861 eiro), bet 2013. gada decembrī – 156 tūkst. latu (221 968 eiro).

A. Kursītis pauda cerību, ka arī nākotnē laika apstākļi ļaus taupīt uz pilsētas sanitāro uzkopšanas rēķina. 

 


Написать комментарий